Αραβική Κουζίνα
تسوريكي – وصفه جديده
Ελληνική Παραδοσιακή Συνταγή
الوصفه باللغة العربيه – أضغط هنا
Νέα Συνταγή για τσουρέκι από την Μικρά Ασία. Εύγευστη, μυρωδάτη δοκιμάστε την.
200 Γρ. φρέσκο βούτυρο (1 κούπα).
90 Γρ. νωπή μαγιά η 2,5 φακελάκια ξηρή μαγιά (25 γρ.).
5 Γρ. Μαστίχα.
Χωρίζουμε την ζύμη (2 κιλά και 30 γρ.) σε τεμάχια, ανάλογα με το πόσα τσουρέκια θα κάνουμε και πόσα κορδόνια θα έχει κάθε τσουρέκι ( εγώ έκανα 2 τσουρέκια των τεσσάρων κορδονιών).
Ακολουθήστε μία λογική σειρά από αριστερά προς τα δεξιά η αντίστροφα.
Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη, το αφήνουμε στην άκρη άλλη μία ώρα, για να φουσκώσει η πλεξούδα ξανά.
Χτυπάμε το αυγό που μας έμεινε σε ένα μικρό μπολ, αλείφουμε την πλεξούδα με το αυγό με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.
Και καλή σας όρεξη.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.