معمول بالتمر
Κουλούρια γεμιστά με χουρμάδες. Από τα καλύτερα είδη κουλουριών στις αραβικές χώρες. Συνδυάζουν το αλεύρι και το σιμιγδάλι με τους χουρμάδες, που έχουν μεγάλη τροφική και θρεπτική αξία για τον οργανισμό μας.
Έχουμε την δυνατότητα να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με διάφορους ψημένους ξηρούς καρπούς.
Σήμερα θα κάνουμε το Μααμούλ (κουλούρια με χουρμάδες).
2 1/2 Κούπες σιμιγδάλι χονδρό.
1 Κούπες ψιλό σιμιγδάλι.
1 1/2 Κούπα βούτυρο η φυτίνη (προτιμάται η φυτίνη).
1 Κούπα γάλα σε σκόνη.
1 Κούπα νερό.
2 Μεγάλες κουταλιές ζάχαρη.
1 Μεγάλη κουταλιά ανθόνερο.
1 Μεγάλη κουταλιά ροδόνερο.
1 Μικρή κουταλιά ξηρή μαγιά.
1 Μικρή κουταλιά baking powder.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαχλέπι.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλεσμένου κάρδαμο.
1 Πρέζα αλάτι.
3 Μεγάλες κουταλιές βούτυρο.
1 Μικρό κουταλάκι κανέλα.
1 Μεγάλη κουταλιά ροδόνερο.
1/2 Κούπα Σουσάμι (προαιρετικά).
Και για το πασπάλισμα 1 κούπα άχνη ζάχαρη.
Ζεματάμε την φυτίνη ( η το βούτυρο) στην φωτιά και την προσθέτουμε σιγά σιγά στο αλεύρι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα (προσέχοντας μην καούμε).
Όταν προσθέσουμε όλη την φυτίνη τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθεί καλά η φυτίνη με το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Αφήνουμε την ζύμη στην άκρη σκεπασμένη με μια μεμβράνη για περίπου 7-10 ώρες.
Μετά από τις 7-10 ώρες.
Μετά από 7-10 ώρες, σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό (να είναι χλιαρό), την μαγιά, το baking powder, το ροδόνερο, το ανθόνερο, την σκόνη γάλακτος και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τους κομμένους χουρμάδες, την κανέλα και το ροδόνερο. ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.
Εάν δεν θέλουμε σουσάμι τότε παραλείπουμε το προηγούμενο βήμα.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί ψησίματος και πάνω του τοποθετούμε τα μα’αμούλ αφήνοντας χώρο ανάμεσα τους.
Τα έτοιμα ψημένα μα’αμούλ με άχνη.
Και καλή σας όρεξη.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.