Αραβική Κουζίνα
Γαύρος σαγανάκι
سمك الأنشوجة المقلي
Γαύρος σαγανάκι. Ένα υγιεινό και νόστιμο μεζεδάκι, ορεκτικό, συνοδευτικό η και κυρίως πιάτο.
Να δούμε πώς γίνεται.
Υλικά:
1 Κιλό γαύρο.
4 Σκελίδες σκόρδου.
1 Καυτερή πιπεριά.
2 Κουταλιές της σούπας μουστάρδα.
3 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια.
Λίγο μαϊντανό η φρέσκια ρίγανη.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τον γαύρο.
Αφαιρούμε κεφάλια και εντόσθια.
Ξαναπλένουμε καλά και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.
Χτυπάμε την μουστάρδα μαζί με το λεμόνι.
Πολτοποιούμε το σκόρδο.
Κόβουμε την καυτερή πιπεριά σε μικρά κομμάτια.
Σε μέτρια φωτιά βάζουμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Mόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και ανακατεύουμε συνέχεια προσέχοντας να μην καούν.
Μόλις αρχίσει να ροδίζει το σκόρδο αλατίζουμε τον γαύρο και τον ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Κουνάμε για λίγο το τηγάνι και το σκεπάζουμε.
Αφήνουμε τον γαύρο να ψηθεί και να βγάλει τα υγρά του για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το μείγμα μουστάρδας-λεμόνι, κουνώντας ελαφρά το τηγάνι. Αν θέλουμε περισσότερο ζουμάκι προσθέτουμε 1/2 κούπα βραστό νερό και αφήνουμε το τηγάνι σκεπασμένο στην φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
Βάζουμε τον γαύρο σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τα φύλλα από την φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.
Η πασπαλίζουμε τον γαύρο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.