Γαύρος σαγανάκι

Αραβική Κουζίνα
Γαύρος σαγανάκι

سمك الأنشوجة المقلي 

gavros11

Γαύρος σαγανάκι. Ένα υγιεινό και νόστιμο  μεζεδάκι, ορεκτικό, συνοδευτικό η και κυρίως πιάτο. 

Να δούμε πώς γίνεται.

Υλικά: 
1 Κιλό γαύρο.
4 Σκελίδες σκόρδου.
1 Καυτερή πιπεριά.
2 Κουταλιές της σούπας μουστάρδα.
3 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια.
Λίγο μαϊντανό η φρέσκια ρίγανη.

gavros04

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τον γαύρο.
Αφαιρούμε κεφάλια και εντόσθια.
Ξαναπλένουμε καλά και  αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.

gavros03

Χτυπάμε την μουστάρδα μαζί με το λεμόνι.
gavros06
Πολτοποιούμε το σκόρδο.
Κόβουμε την καυτερή πιπεριά σε μικρά κομμάτια.
Σε μέτρια φωτιά βάζουμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Mόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε  το σκόρδο και την πιπεριά και ανακατεύουμε συνέχεια προσέχοντας να μην καούν.
gavros05
 Μόλις αρχίσει να ροδίζει το σκόρδο αλατίζουμε τον γαύρο και τον ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Κουνάμε για λίγο το τηγάνι και το σκεπάζουμε.

gavros07

Αφήνουμε τον γαύρο να ψηθεί  και να βγάλει τα υγρά του για περίπου 10 λεπτά.

gavros08

Προσθέτουμε το μείγμα μουστάρδας-λεμόνι, κουνώντας ελαφρά το τηγάνι.  Αν θέλουμε περισσότερο ζουμάκι προσθέτουμε 1/2 κούπα βραστό νερό και αφήνουμε το τηγάνι σκεπασμένο στην φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
   
Βάζουμε τον γαύρο σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τα φύλλα από την φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.
Η πασπαλίζουμε τον γαύρο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Και καλή σας όρεξη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή