Αραβική Κουζίνα
Σαλάτα Σέσκουλου με ταχίνι
سلطة السلق بالطحينيه
Δεν πιστεύω να πετάξατε τα κοτσάνια από τα σέσκουλα που βάλαμε στην χορτόπιτα που φτιάξαμε. Τα χρειαζόμαστε σήμερα για να φτιάξουμε μια νόστιμη ταχινοσαλάτα. Σας φαίνεται περίεργο;;;, και όμως δοκιμάστε την. Θα σας ενθουσιάσει. Για να δούμε πως γίνεται.
Υλικά:
Τα κοτσάνια από ένα ματσάκι σέσκουλα.
1/2 κούπα ταχίνι.
6 Κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού η 1/3 της κούπας.
3 Κουταλιές σούπας νερό.
1 Σκελίδα σκόρδου.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
6 Κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού η 1/3 της κούπας.
3 Κουταλιές σούπας νερό.
1 Σκελίδα σκόρδου.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κοτσάνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε για 20-25 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε το ταχίνι, το λεμόνι και το αλάτι σε ένα μπολ και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθεί το νερό στο μείγμα.
Ψιλοκόβουμε τα βρασμένα κοτσάνια από τα σέσκουλα.
Πολτοποιούμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στα κομμένα κοτσάνια σέσκολου και ανακατεύουμε.
Πολτοποιούμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στα κομμένα κοτσάνια σέσκολου και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κοτσάνια στο μείγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Και η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Και η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Συνοδεύσει σχεδόν όλα τα φαγητά, αξίζει να την δοκιμάστε.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.