Αραβική Κουζίνα
Ρολάκια Κανέλλας
لفائف القرفه – سينامون رولز
للوصفه باللغة العربيه أضغط هنا
Τα Ρολάκια κανέλλας με χαρουπάλευρο είναι ένα νοστιμότατο και εύκολο σνακ. Τρώγονται όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες.
Η Συνταγή μας την έστειλε η κυρία «Rania Titi» από την Σαουδική Αραβία και την ευχαριστούμε.
Η Συνταγή μας την έστειλε η κυρία «Rania Titi» από την Σαουδική Αραβία και την ευχαριστούμε.
Το χαρουπάλευρο είναι προσφορά των καταστημάτων Κρητικών προιόντων ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα καταστήματα.
Υλικά για την ζύμη:
2 Κούπες χαρουπάλευρο (ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ).
2 1/2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1/2 Κούπα καστανή ζάχαρη (κανονική άσπρη ζάχαρη αν δεν έχετε).
2 Κουταλιές γάλα σκόνη.
1 Κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα.
2 1/2 Κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού baking powder.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
4 Κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο.
2 Αυγά (Αν νηστεύετε μην τα βάλετε).
1 Κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 3 κάψουλες.
1/2 Κούπα καστανή ζάχαρη (κανονική άσπρη ζάχαρη αν δεν έχετε).
2 Κουταλιές γάλα σκόνη.
1 Κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα.
2 1/2 Κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού baking powder.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
4 Κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο.
2 Αυγά (Αν νηστεύετε μην τα βάλετε).
1 Κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 3 κάψουλες.
Υλικά για την γέμιση:
4 Κουταλιές της σούπας κανέλλα τριμένη.
1/2 Κούπα καστανή ζάχαρη (κανονική άσπρη ζάχαρη αν δεν έχετε).
4 Κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο.
1/2 Κούπα καστανή ζάχαρη (κανονική άσπρη ζάχαρη αν δεν έχετε).
4 Κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο.
Υλικά για το στόλισμα:
200 γραμ. καραμελλομένο ζαχαρούχο γάλα.
100 Γραμ. αλεσμένη καρυδόψυχα.
100 Γραμ. αλεσμένη καρυδόψυχα.
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, χαρουπάλευρο, γάλα σκόνη, μαγιά ζάχαρη, αλάτι , baking powder) και ανακατεύουμε καλα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά (χλιαρό γάλα, αυγά, βανίλια, βούτυρο) και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υγρά υλικά τα προσθέτουμε στα στερεά υλικα και ζυμώνουμε.
Όταν ομογενοποιηθεί η ζύμη και αποκτήσει βελούδινη αφή, την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, και την αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα, να φουσκώσει (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, για να μην είναι σφιχτή η ζύμη).
Όταν φουσκώσει η ζύμη την βάζουμε πάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε στα δυό.
Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια σε μακρόστενα φύλλα παχούς 1/2 εκατοστού.
Αλείφουμε την επιφάνεια του κάθε φύλλου με την μισή ποσότητα βουτύρου (υλικά της γέμισης).
Πασπαλίζουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης, και την μισή ποσότητα κανέλλας (υλικά της γέμισης).
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
Κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια πάχους 20 χιλιοστών.
Tα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ή σε λαδωμένο ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα με αρκετά κενά ανάμεσα τους.
Σκεπάζουμε το(α) ταψί(ά) και τα αφήνουμε στην άκρη για άλλη μία ωρα να φουσκώσουν ξανά. Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε στον πρθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τα ρολάκια με το καραμελομένο ζαχαρούχο γάλα η με υγρή σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με την τριμένη καρυδόψυχα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Και καλή σας όρεξη
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.