Ρολάκια Κανέλλας

Αραβική Κουζίνα

Ρολάκια Κανέλλας

لفائف القرفه – سينامون رولز

للوصفه باللغة العربيه أضغط هنا

cinamon20

Τα  Ρολάκια κανέλλας με χαρουπάλευρο είναι ένα νοστιμότατο και  εύκολο σνακ. Τρώγονται όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες.
Η Συνταγή μας την έστειλε η κυρία «Rania Titi” από την Σαουδική Αραβία και την ευχαριστούμε.

rania-cinamon
rania-cinamon1

Το χαρουπάλευρο είναι προσφορά των καταστημάτων Κρητικών προιόντων ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα καταστήματα.

ZOURIDAKIS 2

Υλικά για την ζύμη:
2 Κούπες χαρουπάλευρο (ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ).
2 1/2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1/2 Κούπα καστανή ζάχαρη (κανονική άσπρη ζάχαρη αν δεν έχετε).
2 Κουταλιές γάλα σκόνη.
1 Κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα.
2 1/2 Κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού baking powder.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
4 Κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο.
2 Αυγά (Αν νηστεύετε μην τα βάλετε).
1 Κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 3 κάψουλες.

cinamon02

Υλικά για την γέμιση:
4 Κουταλιές της σούπας κανέλλα τριμένη.
1/2 Κούπα καστανή ζάχαρη (κανονική άσπρη ζάχαρη αν δεν έχετε).
4 Κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο.

cinamon08

Υλικά για το στόλισμα:
200 γραμ. καραμελλομένο ζαχαρούχο γάλα.
100 Γραμ. αλεσμένη καρυδόψυχα.

karamel13

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, χαρουπάλευρο, γάλα σκόνη, μαγιά ζάχαρη, αλάτι , baking powder) και ανακατεύουμε καλα.

cinamon03

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά (χλιαρό γάλα, αυγά, βανίλια, βούτυρο) και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

cinamon05

Όταν ομογενοποιηθούν τα υγρά υλικά τα προσθέτουμε στα στερεά υλικα και ζυμώνουμε.

cinamon06

Όταν ομογενοποιηθεί η ζύμη και αποκτήσει βελούδινη αφή, την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, και την αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα, να φουσκώσει (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, για να μην είναι σφιχτή η ζύμη).

cinamon07

Όταν φουσκώσει η ζύμη την βάζουμε πάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε στα δυό.

cinamon10

Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια σε μακρόστενα φύλλα παχούς 1/2 εκατοστού.

cinamon11

Αλείφουμε την επιφάνεια του κάθε φύλλου με την μισή ποσότητα βουτύρου (υλικά της γέμισης).

cinamon12

Πασπαλίζουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης, και την μισή ποσότητα κανέλλας (υλικά της γέμισης).

cinamon13

Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.

cinamon14

Κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια πάχους 20 χιλιοστών.

cinamon15

Tα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ή σε λαδωμένο ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα με αρκετά κενά ανάμεσα τους.

cinamon16

Σκεπάζουμε το(α) ταψί(ά) και τα αφήνουμε στην άκρη για άλλη μία ωρα να φουσκώσουν ξανά. Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε στον πρθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.

cinamon17

Πασπαλίζουμε τα ρολάκια  με το καραμελομένο ζαχαρούχο γάλα η με υγρή σοκολάτα.

cinamon18

Πασπαλίζουμε με  την τριμένη καρυδόψυχα.

cinamon19

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

cinamon20

Και καλή σας όρεξη

Λοιπά γλυκά

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή