Κουλουράκια – Βουτήματα

Αραβική Κουζίνα

الكعك الحلو

 
   
Κουλουράκια γλυκά η βουτήματα, ευχάριστα στην γεύση, μπορούν να μας συνοδέψουν παντού, στην εργασία, στην εκδρομή, αλλά και στο σχολείο.
 
Υλικά: 
5 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
4 Αυγά.
2 Βανίλιες.
2 Φακελάκια baking powder, η 40 γρ., η 4 κοφτές κουταλιές της σούπας.
250 Γρ. φρέσκο βούτυρο.
1 1/4 κούπα ζάχαρη.
1 κούπα σουσάμι.  
Και για άλειμμα:
1 Αυγό.
Εκτέλεση: 
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Βάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και το baking powder, (Αν θέλετε αντί για βανίλια, προσθέτετε μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα, η 2 δύο κουταλάκια του γλυκού κανέλα η μίξη κανέλας με γαρίφαλο η ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού η λεμονιού).

Χτυπάμε για 2-3 λεπτά να αναμιχθούν τα υλικά καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με την σπάτουλα να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας.
 Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια με μέγεθος καρυδιού.
Σε μία επιφάνεια απλώνουμε το σουσάμι.
Πλάθουμε τα μπαλάκια σε μικρά μπαστουνάκια. Βρέχουμε ελαφρά τα μπαστουνάκια και τα ρολάρουμε στο σουσάμι.

Δίνουμε στα μπαστουνάκια τις μορφές που θέλουμε, τα τοποθετούμε στα ταψιά ψησίματος πάνω σε λαδόκολλα, χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε την επιφάνεια τους.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήνουμε να κρυώσουν, και τα απολαμβάνουμε με το τσάι η με τον καφέ μας.
Τα φυλάμε σε μεταλλικά κουτιά που κλείνουν, για να παραμείνουν φρέσκα.
  

Και καλή σας όρεξη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή