Αραβική Κουζίνα
Φτερούγες κοτόπουλου
أجنحة دجاج
Φτερούγες κοτόπουλου, εκτός από τον θαυμάσιο ζωμό που μας δίνουν και με αυτό κάνουμε τις υπέροχες σούπες, μπορούν να γίνουν ένα θαυμάσιο μεζεδάκι η ένα κανονικό γεύμα.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τις φτιάξουμε. Eδώ θα σας δώσουμε ένα διαφοριτικό τρόπο που φτιάχνεται στις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Υλικά:
1 Κιλό φτερούγες (10 τεμάχια περίπου).
1 κούπα νερό.
1 κούπα νερό.
1/2 Κούπα χυμός λεμονιού.
1/2 Κούπα άσπρο ξύδι.
1/2 Κούπα άσπρο ξύδι.
Για την μαρινάδα:
3 Κουταλάκια γλυκού μιξ μπαχαρικών για κοτόπουλο.
1 1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι.
3 Ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου.
3 Κουταλιές της σούπας λάδι.
3 Ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου.
3 Κουταλιές της σούπας λάδι.
Εκτέλεση:
Φοράμε γάντια μιας χρήσης.
Καθαρίζουμε τις φτερούγες από τις τυχόν τριχούλες που έχουν.
Κόβουμε τις άκρες και τις πετάμε, πλένουμε καλά τις φτερούγες.
Βάζουμε τις φτερούγες σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το νερό, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι και τα ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τις φτερούγες για μια ώρα περίπου στο νερο-λεμονόξυδο.
Καθαρίζουμε τις φτερούγες από τις τυχόν τριχούλες που έχουν.
Κόβουμε τις άκρες και τις πετάμε, πλένουμε καλά τις φτερούγες.
Βάζουμε τις φτερούγες σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το νερό, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι και τα ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τις φτερούγες για μια ώρα περίπου στο νερο-λεμονόξυδο.
Μετά από μια ώρα στραγγίζουμε καλά τις φτερούγες και τις βάζουμε σε άλλη λεκάνη.
Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το μιξ μπαχαρικών για κοτόπουλο, και το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τις αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον μια ώρα (κανονικά θελουν 3-4 ώρες) να μαριναριστούν καλά.
Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το μιξ μπαχαρικών για κοτόπουλο, και το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τις αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον μια ώρα (κανονικά θελουν 3-4 ώρες) να μαριναριστούν καλά.
Ψήνουμε στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν. Εάν δεν έχουμε κάρβουνα, τότε βάζουμε τις φτερούγες πάνω σε σχάρα, και από κάτω ενα ταψί για να στραγγίσει το λίπος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου (πάνω κάτω), για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Εάν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε και στο γκριλ.
Σερβίρουμε με ριζάκι, η με τηγανητές πατάτες και ντοματούλα και απολαμβάνουμε.
Σερβίρουμε με ριζάκι, η με τηγανητές πατάτες και ντοματούλα και απολαμβάνουμε.
Τραγανές φτερούγες με τηγανητές πατάτες και ντοματούλα.
Συνοδεύονται με αραβική σαλάτα, ταμπούλε, φαττούς και μπαμπαγαννούτζ.
Συνοδεύονται με αραβική σαλάτα, ταμπούλε, φαττούς και μπαμπαγαννούτζ.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.