Κυδώνι μαρμελάδα

Αραβική Κουζίνα

Κυδώνι μαρμελάδα

مربى السفرجل

للوصفه باللغة العربيه أضغط هنا

kidonia-m-06

Το κυδώνι η το χρυσό μήλο, ένα φρούτο χειμωνιάτικο πλούσιο σε βιταμίνες.
Αφού φτιάξαμε κυδώνι φούρνου, κυδώνι γλυκό κουταλιού, σήμερα θα φτιάξουμε κυδώνι μαρμελάδα.

Υλικά:
2 Κιλά ώριμα κίτρινα κυδώνια (καθαρισμένα).

kidonia

2 Κιλά Ζάχαρη.
Χυμός από μισό λεμόνι για το γλυκό.
Χυμός από ένα λεμόνι για το νερό που θα βάλουμε τα κομμένα κυδώνια.
1 Κλαδάκι αρμπαρόριζα.

Amparoriza

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια, δεν τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε με σε μικρά κομματάκια, τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό που έχει τον χυμό από το ένα λεμόνι για να μην οξειδωθούν.

kidonia-m-01

Στραγγίζουμε τα κομματάκια από το νερό και τα αλέθουμε ελαφρά στο μπλέντερ, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις.

kidonia-m-02

μια στρώση κυδώνια και μια στρώση ζάχαρη.

kidonia-m-03

Προσθέτουμε και μισή κούπα νερό, ανακατεύουμε ελαφρά.

kidonia-m-04

Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και τα κυδώνια βγάλουν τα υγρά τους.

kidonia-m-11

Δυναμώνουμε την φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 50 λεπτά περίπου.

kidonia-m-10

Όταν δούμε ότι δέσει η μαρμελάδα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το κλαδάκι αρμπαρόριζας,  ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. 

kidonia-m-08

Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και αποθηκεύουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα για μελλοντική κατανάλωση.

kidonia-m-07

Σερβίρουμε την μαρμελάδα για πρωινό αλλά και σαν γλυκό κουταλιού με παγωμένο νεράκι.

kidonia-m-06

Και καλή σας όρεξη.

Γλυκά κουταλιού-Μαρμελάδες

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή