Αραβική Κουζίνα
Ταχινόπιτες με χαρουπάλευρο
فطاير بالطحينيه وطحين الخروب
للوصفه باللغة العربيه أضغط هنا
Ταχινόπιτα με χαρουπάλευρο, μία πρωτότυπη ιδέα, θαυμάσιο και νόστιμο αποτέλεσμα.
Το χαρουπάλευρο είναι προσφορά των καταστημάτων Κρητικών προιόντων ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ.
Το χαρουπάλευρο είναι προσφορά των καταστημάτων Κρητικών προιόντων ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα καταστήματα.
Υλικά για την ζύμη:
1 Κούπα χαρουπάλευρο (ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ).
3 1/2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 1/2 Κούπα χλιαρό νερό
2 Κουταλιές της σούπας ταχίνι.
1/2 Κούπα σουσαμέλαιο.
1 Κουταλιάκια της σούπας ξηρή μαγιά.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού baking powder.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 1/2 Κούπα χλιαρό νερό
2 Κουταλιές της σούπας ταχίνι.
1/2 Κούπα σουσαμέλαιο.
1 Κουταλιάκια της σούπας ξηρή μαγιά.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού baking powder.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Υλικά για την γέμιση και το στόλισμα:
1 Κούπα ταχίνι.
1 Κούπα μέλι.
1 Κουταλιά της σούπας σουσάμι.
Και άν θέλετε λίγη κανέλλα.
1 Κούπα μέλι.
1 Κουταλιά της σούπας σουσάμι.
Και άν θέλετε λίγη κανέλλα.
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, χαρουπάλευρο, μαγιά, αλάτι , baking powder) και ανακατεύουμε καλα.
Κάνουμε μία λακούβα στην μέση και προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το ταχίνι και το σουσαμέλαιο και ζημώνουμε καλά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νεράκι.
Σκεπάζουμε την ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει η ζύμη την βάζουμε πάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε σε 8 η 10 τεμάχια (8χ130 γρ η 10 χ105 γρ.).
Προσθέτουμε το ταχίνι στο μέλι και ανακατεύουμε.
Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες.
Αλείφουμε την όλη την επιφάνεια της κάθε λωρίδας φύλλου με το μείγμα μελιού-ταχινιού.
Ζαρώνουμε την λωρίδα κατά μήκους.
Τυλίγουμε την λωρίδα γύρω γύρω σαν σαλιγκάρι.
Τοποθετούμε τις ταχινόπιτες σε αντικολλητικό ταψί η πάνω σε λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε τις άψητες ταχινόπIτες με σουσάμι.
Ψήνουμε στον πρθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25-30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τις ταχινόπιτες με ταχίνι.
Ξαναπασπαλίζουμε με λίγο μέλι και κανέλλα (αν θέλετε).
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Και καλή σας όρεξη
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.