Αραβική Κουζίνα
Φρέσκα πράσινα κουκιά
الفول الاخضرالطازج
ألوصفه باللغه العربيه – أضغط هنا
Άλλη μία απολαυστική συνταγή με τα ανοιξιάτικα πράσινα κουκιά χωρίς την φλούδα (μόνο οι σπόροι). Ένας υπέροχος μεζές για όσους τρώνε κουκιά.
Προσοχή όμως, Όσοι δεν πάσχουν από την έλλειψη του ενζύμου G6PD, μπορούν άφοβα να τα απολαύσουν, και να επωφεληθούν από τις διατροφικές και θρεπτικές αξίες που μας παρέχουν. (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ).
Υλικά:
2 Κιλά φρέσκα πράσινα κουκιά.
1 Μέτριο ξηρό κρεμμύδι.
1/2 Κούπα ελαιόλαδο.
3 Φρέσκα πράσινα κρεμμύδια.1/2 Ματσάκι άνηθο.
1 Καυτερή πράσινη πιπεριά.
1 Κούπα ψιλοκομμένο άνηθο.
3 Σκελίδες σκόρδο.
1 Κύβο ζωμός κοτόπουλου (προαιρετικό).
1 Πρέζα μαύρο πιπέρι.
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τους σπόρους από τα κουκιά, τούς πλένουμε καλά (μας μένει περίπου 3/4 του κιλού).
Χονδροκόβουμε το ξηρό κρεμμύδι, τα πράσινα κρεμμύδια, τον άνηθο και την πράσινη καυτερή πιπεριά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το ξηρό κρεμμύδι, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά και τα πράσινα κρεμμύδια, ανακατεύουμε ελαφρά να μαραθούν και αυτά.
Προσθέτουμε τα πράσινα κουκιά, το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξουν τα κουκιά χρώμα.
Προσθέτουμε 2 κούπες ζεστό νερό, τον κύβο (ζωμός κοτόπουλου), το αλάτι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε τα πράσινα κουκιά ζεστά, πασπαλίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε.
Και καλή σας όρεξη
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.