Κολοκυθάκια γεμιστά

Αραβική Κουζίνα
Κολοκυθάκια γεμιστά

الكوسا المحشي

الوصفه باللغة العربيه أضغط هنا

kolokithia-gemista13

Τα φρέσκα κολοκυθάκια φετινής παραγωγής άρχισαν να εμφανίζονται στην αγορά, καιρός να φτιάξουμε κολοκυθάκια γεμιστά.

Υλικά: (για 4 άτομα).
12 Κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους.

kolokithia-gemista03

300 Γρ. μοσχαρίσιο κιμά.
1 Κούπα ρύζι καρολίνα.
1 Πρέζα κύμινο.
1 Πρέζα μαύρο πιπέρι.
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 Ξηρό μέτριο Κρεμμύδι.
1/2 Ματσάκι μαϊντανό.
3 Κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο η 1 κουταλιά ξηρό.
1/4 Της Κούπας ελαιόλαδο.

kolokithia-gemista04

Για το αβγολέμονο:

Χυμός από 2 λεμόνια.
1 Αυγό.
1 Κουταλιά της σούπας νισεστές.

Εκτέλεση:
Πλένουμε Καλά τα κολοκυθάκια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες από τις 2 πλευρές.
(Από κάκτω για να σταθούν όρθια).

kolokithia-gemista05

Με το ειδικό εργαλείο αδειάζουμε τα κολοκυθάκια από την ψίχα, προσέχοντας μην τα τρυπήσουμε, κρατάμε την ψίχα στην άκρη για να κάνουμε αργότερα κολοκυθοκεφτέδες.

kolokithia-gemista06

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ, η τα τρίβουμε στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον φρέσκο δυόσμο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κύμινο, το πιπέρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.

kolokithia-gemista07

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά μας.

kolokithia-gemista09

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα, αφήνοντας ένα μικρό κενό ώστε να φουσκώσει το ρύζι.

kolokithia-gemista10

Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια όρθια στη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου 30 λεπτά.
Βάζουμε στο multi τον χυμό λεμονιού, τον νισεστέ, το αυγό, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι και τα χτυπάμε όλα μαζί για μερικά δευτερόλεπτα.

kolokithia-gemista12

Παίρνουμε 4 κουταλιές από το ζεστό ζουμί, τις προσθέτουμε στο στο μείγμα στο multi, χτυπάμε ξανά για μερικά δευτερόλεπτα, ξαναπαίρνουμε άλλες 4 κουταλιές ζεστό ζουμί, τις προσθέτουμε στο multi και χτυπάμε ξανά.
Προσθέτουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια ζεστά και απολαμβάνουμε.

kolokithia-gemista13

Και καλή σας όρεξη

Λοιπά φαγητά με κρέας

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή