Αραβική Κουζίνα
Κολοκυθάκια γεμιστά
الكوسا المحشي
الوصفه باللغة العربيه أضغط هنا
Τα φρέσκα κολοκυθάκια φετινής παραγωγής άρχισαν να εμφανίζονται στην αγορά, καιρός να φτιάξουμε κολοκυθάκια γεμιστά.
Υλικά: (για 4 άτομα).
12 Κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους.
300 Γρ. μοσχαρίσιο κιμά.
1 Κούπα ρύζι καρολίνα.
1 Πρέζα κύμινο.
1 Πρέζα μαύρο πιπέρι.
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 Ξηρό μέτριο Κρεμμύδι.
1/2 Ματσάκι μαϊντανό.
3 Κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο η 1 κουταλιά ξηρό.
1/4 Της Κούπας ελαιόλαδο.
1 Κούπα ρύζι καρολίνα.
1 Πρέζα κύμινο.
1 Πρέζα μαύρο πιπέρι.
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 Ξηρό μέτριο Κρεμμύδι.
1/2 Ματσάκι μαϊντανό.
3 Κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο η 1 κουταλιά ξηρό.
1/4 Της Κούπας ελαιόλαδο.
Για το αβγολέμονο:
Χυμός από 2 λεμόνια.
1 Αυγό.
1 Κουταλιά της σούπας νισεστές.
Εκτέλεση:
Πλένουμε Καλά τα κολοκυθάκια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες από τις 2 πλευρές.
(Από κάκτω για να σταθούν όρθια).
Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες από τις 2 πλευρές.
(Από κάκτω για να σταθούν όρθια).
Με το ειδικό εργαλείο αδειάζουμε τα κολοκυθάκια από την ψίχα, προσέχοντας μην τα τρυπήσουμε, κρατάμε την ψίχα στην άκρη για να κάνουμε αργότερα κολοκυθοκεφτέδες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ, η τα τρίβουμε στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον φρέσκο δυόσμο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κύμινο, το πιπέρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κύμινο, το πιπέρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά μας.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα, αφήνοντας ένα μικρό κενό ώστε να φουσκώσει το ρύζι.
Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια όρθια στη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου 30 λεπτά.
Βάζουμε στο multi τον χυμό λεμονιού, τον νισεστέ, το αυγό, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι και τα χτυπάμε όλα μαζί για μερικά δευτερόλεπτα.
Βάζουμε στο multi τον χυμό λεμονιού, τον νισεστέ, το αυγό, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι και τα χτυπάμε όλα μαζί για μερικά δευτερόλεπτα.
Παίρνουμε 4 κουταλιές από το ζεστό ζουμί, τις προσθέτουμε στο στο μείγμα στο multi, χτυπάμε ξανά για μερικά δευτερόλεπτα, ξαναπαίρνουμε άλλες 4 κουταλιές ζεστό ζουμί, τις προσθέτουμε στο multi και χτυπάμε ξανά.
Προσθέτουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια ζεστά και απολαμβάνουμε.
Προσθέτουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια ζεστά και απολαμβάνουμε.
Και καλή σας όρεξη
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.