Αραβική Κουζίνα
Σκεφτήκατε ποτέ να κάνετε χαλβά ταχινιού στο σπίτι; Σίγουρα ναι, αλλά δύσκολα και πολύ φασαρία, και όμως, μπορείτε να τον κάνετε εύκολα και γρήγορα σε πέντε λεπτά…., πως;
Υλικά:
1/2 Κούπα ταχίνι.
3/4 Της Κούπας σκόνη γάλακτος.
3/4 Της Κούπας άχνη ζάχαρης.
1/4 Της Κούπας σαν φιστίκια (φιστίκια Αιγίνης), η αμύγδαλα, η σκέτο φιστίκι.
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετς βανίλια, κομμάτια σοκολάτας, κακάο η ότι άλλο σας αρέσει.
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετς βανίλια, κομμάτια σοκολάτας, κακάο η ότι άλλο σας αρέσει.
Εκτέλεση:
Ψιλοκαβουρντίζουμε τους ξερούς καρπούς που θα χρησιμοποιήσουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βάζουμε στο μπλέντερ την σκόνη γάλακτος, την άχνη ζάχαρης και αλέθουμε.
Βάζουμε στο μπλέντερ την σκόνη γάλακτος, την άχνη ζάχαρης και αλέθουμε.
Βάζουμε την σκόνη γάλακτος και την άχνη Ζάχαρης σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε του ξερούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε του ξερούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ταχίνι, φοράμε γάντι μίας χρήσης και ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και αποκτήσουμε μία σφιχτή ζύμη.
Μεταφέρουμε τον χαλβά σε ένα τάππερ (για καλούπι).
Διατηρούμε τον χαλβά στο ψυγείο και απολαμβάνουμε την εξαίρετη γεύση του όποτε θέλουμε.
Οι φέτος του χαλβά έτοιμες για κατανάλωση.
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Πως να φτιάξω;
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.