Μοσχάρι κατσαρόλας με γιαούρτι και ρύζι

Αραβική Κουζίνα
Μοσχάρι κατσαρόλας με γιαούρτι και ρύζι

كبسة باللحمه والرز

Μοσχάρι κατσαρόλας, διαφορετικό από όσα έχετε φάει. Αγαπημένο φαγητό σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας (όπως η σημερινή μας συνταγή), με αρνίσιο, η με κοτόπουλο. Με όποιο κρέας και να το φτιάξετε γίνεται νοστιμότατο.

Υλικά:
1 Κιλό κρέας της προτίμησης σας, με κόκκαλο η χωρίς.
1 Κούπα γιαούρτι.
2 Ντομάτες μέτριες.
2 Ξερά μεγάλα κρεμμύδια.
4 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
4 Σκελίδες σκόρδου.
1 Κουταλάκι του τσαγιού τζίντζερ.
1 Κουταλάκι του τσαγιού κανέλα.
1 Κουταλάκι του τσαγιού γαρίφαλο τριμμένο.
1 Κουταλάκι του τσαγιού αλεσμένο κάρδαμο.
3 Κουταλάκια του τσαγιού αλάτι.
1/2 Κουταλάκι του τσαγιού ζαφράν.
2 Κούπες ρύζι μπασμάτι (μακρύκοκο).
2 Φύλλα δάφνης.
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε από τα νερά.
Βάζουμε το ζαφράν με 2-3 κουταλιές νερό σε ένα μικρό μπολ.

Τρίβουμε το τζίντζερ και τα σκόρδα στον τρίφτη μαζί.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λωρίδες.

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια.

kabse17

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε το κρέας  και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σοταριστεί και να θωρακιστεί.

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τον κάρδαμο, το τζίντζερ, το σκόρδο και 2 κουταλάκια αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. 
Προσθέτουμε την ντομάτα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε το κρέας για περίπου 60-90 λεπτά ανάλογα με το κρέας.
Μουσκεύουμε το ρύζι σε ζεστό νερό για 15 λεπτά αφού προσθέσουμε ένα κουταλάκι αλάτι.

10 λεπτά πριν ψηθεί το κρέας στραγγίζουμε το ρύζι από το νερό.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό, μια κουταλιά ελαιόλαδο τα φύλλα δάφνης και ένα κουταλάκι αλάτι και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει το νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και  προσθέτουμε το ρύζι, βράζουμε σαν τα μακαρόνια για περίπου 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε το ρύζι  προσέχοντας να μην καούμε.

Ελέγχουμε το κρέας αν έχει ψηθεί και να έχουν περίπου στεγνώσει τα υγρά του.

Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα με το κρέας χωρίς να ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το νερό με το ζαφράν στο ρύζι.  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό. Συνοδεύουμε με γιαούρτι, Αραβική σαλάτα η ότι άλλη σαλάτα μας αρέσει.

Και απολαύστε μοναδική Ανατολίτικη γεύση.

Και καλή σας όρεξη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή