Αραβική Κουζίνα
Γλιστριδοσαλάτα
(سلطة البقله (الرجله
Γλιστρίδα σαλάτα έχετε φάει; Σίγουρα όχι, και σίγουρα δεν ξέρετε τι χάνετε. Τώρα το καλοκαίρι γλιστρίδα θα βρούμε παντού, όμως λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν την διατροφική και φαρμακευτική αξία της γλιστρίδας.
Είναι ένα φυτό φάρμακο, πλούσιο σε βιταμίνες και ωμέγα 3 λιπαρά. Είναι το θαυματουργό φυτό, διαβάστε περισσότερο εδώ.
Σήμερα θα φτιάξουμε μια νοστιμότατη, λαχταριστή και δροσερή γλιστριδοσαλάτα. Να δούμε πώς γίνεται.
Υλικά:
1 Ματσάκι γλιστρίδα.
1/2 Ματσάκι ρόκα.
1 Αγγούρι.
1 Σκελίδα σκόρδου.
4 Κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
4 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
1 Πρέζα αλάτι.
1 Κουταλιά της Σούπας φρέσκια πράσινη ρίγανη.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά την γλιστρίδα, την στραγγίζουμε τοποθετώντας την σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβουμε μόνο τα φύλλα από την γλιστρίδα.
Πλένουμε καλά την ρόκα, την στραγγίζουμε, κόβουμε τα κοτσάνια, και χοντροκόβουμε τα φύλλα με τα χέρια (δεν χρησιμοποιούμε μαχαίρι).
Ανακατεύουμε τα φύλλα της γλιστρίδας με τα κομμένα φύλλα ρόκας και προσθέτουμε την φρέσκια ρίγανη.
Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στον μπολ του μπλέντερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλάτι.
Τα χτυπάμε όλα μαζί ώστε να λιώσει το σκόρδο και να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας λίγο πριν την σερβίρουμε με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε καλά.
Εάν θέλουμε στολίζουμε την σαλάτα μας με αγγούρι, ελιές, ντομάτα, φέτες λεμονιού κ.λ.π και σερβίρουμε.
Και έτσι έχουμε μια δροσερή και νοστιμότατη καλοκαιρινή σαλάτα με την θαυματουργή γλιστρίδα.
Συνοδεύει όλα τα φαγητά, και η απόλαυση είναι δική σας.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.