Αραβική Κουζίνα
Πατατοσαλάτα πικάντικη – Χάρα (Λιβάνου)
البطاطا اللبنانيه الحاره
Η Πικάντικη Λιβανέζικη πατατοσαλάτα – Χάρα, είναι μία εύκολη, νηστίσιμη και εύγευστη σαλάτα, συνοδεύει όλα τα φαγητά.
Υλικά: (για 4 άτομα).
3 Μέτριες πατάτες.
Χυμός από 2 Λεμόνια.
2 Σκελίδες σκόρδου.
1/2 Κούπα φρέσκο κόλιανδρο.
1/2 Κόκκινη πιπεριά.
1/2 Πράσινη πιπεριά.
1/2 Πορτοκαλί πιπεριά.
1 Καυτερή πιπεριά .η 1 κουταλάκι του γλυκού σάτα.
1 Κουταλιά του γλυκού γλυκιά πάπρικα.
1 Κουταλιά του γλυκού ξερό κόλιανδρο.
1/2 Κουταλιά του γλυκού ρίγανη.
1 Πρέζα μαύρο πιπέρι.
Αλάτι.
Ελαιόλαδο.
Χυμός από 2 Λεμόνια.
2 Σκελίδες σκόρδου.
1/2 Κούπα φρέσκο κόλιανδρο.
1/2 Κόκκινη πιπεριά.
1/2 Πράσινη πιπεριά.
1/2 Πορτοκαλί πιπεριά.
1 Καυτερή πιπεριά .η 1 κουταλάκι του γλυκού σάτα.
1 Κουταλιά του γλυκού γλυκιά πάπρικα.
1 Κουταλιά του γλυκού ξερό κόλιανδρο.
1/2 Κουταλιά του γλυκού ρίγανη.
1 Πρέζα μαύρο πιπέρι.
Αλάτι.
Ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Πρώτος τρόπος:
Πλένουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μαζί με μισό λεμόνι (για να μείνουν σφιχτές) και τις βράζουμε.
Αφού βράσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Τις κόβουμε σε κυβάκια και σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο τις σοτάρουμε ελαφρώς μέχρι να ροδίσουν.
Αφού βράσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Τις κόβουμε σε κυβάκια και σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο τις σοτάρουμε ελαφρώς μέχρι να ροδίσουν.
Δεύτερος τρόπος:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις αλατίζουμε.
Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά, προσθέτουμε το λάδι για τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε τους κύβους πατάτας μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά, προσθέτουμε το λάδι για τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε τους κύβους πατάτας μέχρι να ροδίσουν.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά, τον κόλιανδρο και τα σκόρδα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το βάζουμε στην φωτιά.
Προσθέτουμε τον ξερό κόλιανδρο και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελάχιστα το σκόρδο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το βάζουμε στην φωτιά.
Προσθέτουμε τον ξερό κόλιανδρο και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελάχιστα το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μαραίνουμε στο τηγάνι για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αλατίζουμε.
Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Η Πικάντικη πατατοσαλάτα σαλάτα μας είναι ένας υπέροχος μεζές και συνοδεύει όλα τα φαγητά.
Εάν δεν τρώτε καυτερά μπορείτε να μην βάλετε καθόλου καυτερή πιπεριά.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.