Αραβική Πίτα Λιβάνου

Αραβική Κουζίνα
Αραβική Πίτα Λιβάνου

الخبز اللبناني

Η Αραβική Πίτα Λιβάνου είναι μια ιδανική πίτα για σάντουιτς, γύρο, σουβλάκια και βάση για πίτσα και είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή. Για να δούμε πως φτιάχνεται.

Υλικά:  
6 Κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις).
1 Κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
2 Κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά.
1 1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1/3 Κούπας ελαιόλαδο.
2 Κούπες χλιαρό νερό.

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη, και μια κούπα χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε  στην άκρη για 10 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά.

Σε μια μεγάλη λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Στην λεκάνη με το αλεύρι προσθέτουμε το λάδι και την μαγιά.

Προσθέτουμε την άλλη κούπα με το χλιαρό νερό στο αλεύρι και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια απαλή, βελούδινη ζύμη, που δεν κολλάει ούτε στα χέρια μας ούτε στα τοιχώματα.

Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια (περίπου 115 γρ. το κάθε κομμάτι) και τα κάνουμε μπαλάκια (χωρίς αλεύρωμα).

Σκεπάζουμε τα μπαλάκια με μια μεμβράνη, και βάζομε από πάνω μια πετσέτα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για μιάμιση ώρα να φουσκώσουν.

Αφού φουσκώσουν τα μπαλάκια.

Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτές πίτες. Ανοίγουν εύκολα χωρίς αλεύρωμα και ούτε κολλάνε στον πλάστη.

Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις πίτες τη μια πάνω στην άλλη, βάζοντας  κομμάτια λάδοκολλας ανάμεσα τους.

Αναποδογυρίζουμε το ταψί με τις πίτες να έρθουν οι κάτω πίτες επάνω.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (τεφάλ), η μια κριπιέρα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι βάζουμε μια πίτα. Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες (μετά από ένα λεπτό περίπου) γυρίζουμε την πίτα από την άλλη πλευρά.

Ψήνουμε την άλλη πλευρά για περίπου 90 δευτερόλεπτα και την βγάζουμε από το τηγάνι.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να ψηθούν όλες οι πίτες. 
Σε ένα μεγάλο Τάππερ που κλείνει, τοποθετούμε μια καθαρή πετσέτα και εκεί βάζουμε τις πίτες μόλις ψηθούν. κλείνουμε το τάππερ για να διατηρηθούν μαλακές.

Προσοχή δεν ξεροψήνουμε. 
Και έτσι έχουμε φρέσκες, τρυφερές πίτες για τα σάντουιτς, για τα σουβλάκια, για τον γύρο, βάσεις για τις πίτσες.

Και καλή σας όρεξη.

Ψωμιά

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή