Αραβική Κουζίνα
Ταχινόπιτες (Νέα συνταγή).
فطاير بالطحينيه – وصفه جديده
Ταχινόπιτες αλλιώτικες από τις άλλες, νηστίσιμες, γευστικές και εύκολες στην ετοιμασία, θα σας ενθουσιάσουν.
Υλικά για την ζύμη:
3 1/2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
3/4 Της κούπας ελαιόλαδο.
3/4 Της κούπας χλιαρό νερό.
1 Κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά.
1 Κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
1 Πρέζα κουρκουμά.
Για την Γέμιση:
1 Κούπα ταχίνι.
4 Κουταλιές της σούπας μέλι.
2 Κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
2 Κουταλιές της σούπας νερό.
1 Κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη και το χλιαρό νερό, αφήνουμε την μαγιά για 10 λεπτά να φουσκώσει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη, προσθέτουμε το αλάτι, τον κουρκουμά, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι και την μαγιά που φούσκωσε.
Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά για 4-5 λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε την ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Με την βοήθεια του πλάστη και λίγο αλεύρι, ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο πάχους 2 χιλιοστών, κατά προτίμηση τετράγωνο.
Κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια 10 Χ 10 εκατοστών.
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε κομμάτι.
Κλείνουμε τα κομματάκια σαν φακέλλους αφήνοντας ένα άνοιγμα στο κέντρο.
Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετούμε τις ταχινόπιτες πάνω στην λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίζουμε τις ταχινόπιτες με άχνη ζάχαρη, κανέλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις απολαμβάνουμε κρύες.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.