Φράουλα (γλυκό Κουταλιού)

Αραβική Κουζίνα
Φράουλα (γλυκό Κουταλιού)

مربى الفراوله

الوصفه باللغة العربيه أضغط هنا

Τώρα πού είναι η εποχή της φράουλας, ας κάνουμε ένα γλυκό κουταλιού, με ολόκληρες, σφιχτές και ζουμερές φράουλες.

Υλικά:

1 Κιλό φράουλες.
1 Κιλό ζάχαρη.
1/2 Κούπα νερό.
Χυμό από 2 λεμόνια.

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε προσεκτικά τις φράουλες να πάει το λεμόνι παντού.
Αφήνουμε τις φράουλες με τον χυμό λεμονιού στην άκρη 6 ώρες.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα προσεκτικά τις φράουλες με τον χυμό λεμονιού.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, μισή κούπα νερό, τα υγρά που έβγαλαν οι φράουλες μαζί με τον χυμό λεμονιού και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά για να κάνουμε το σιρόπι.

Όταν αρχίζει να βράζει το σιρόπι χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ξαφρίζοντας ταυτοχρόνως.
Προσθέτουμε τις φράουλες στο σιρόπι που βράζει.
Τις αφήνουμε να βράζουν για 7-10 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς.

Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε τις φράουλες μέσα στο σιρόπι για 12 ώρες.

Μετά από 12 ώρες, αφαιρούμε προσεκτικά τις φράουλες με ένα σουρωτήρι από το σιρόπι, τις βάζουμε σε ένα μπολ, βράζουμε ξανά το σιρόπι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει και να γίνει πολύ παχύ με υφή σαν το μέλι, (ξαφρίζουμε συνέχεια).
Αφού δέσει το σιρόπι προσθέτουμε τις φράουλες στο παχύ σιρόπι, τις αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά, σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Το γλυκό κουταλιού μας είναι έτοιμο.


Το έτοιμο γλυκό κουταλιού.

Και καλή σας όρεξη.

Γλυκά κουταλιού-Μαρμελάδες

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή