البطاطا المحشيه
Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη, προσιτή και λαχταριστή στην γεύση, κατάλληλη για επίσημα γεύματα και τρώγεται σε όλες τις εποχές.
Υλικά για 5-6 άτομα:
2 Κιλά μέτριες πατάτες.
1 Μεγάλο κρεμμύδι η 2 μέτρια.
1/2 Ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φύλλα.
1/2 Κιλό μοσχαρίσιο κιμά.
3 Κουταλιές του γλυκού αλάτι.
1 Κουταλάκι του γλυκού Μιξ μπαχαρικών για κρέας.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
150 Γρ. τριμμένη παρμεζάνα η κεφαλογραβιέρα (προαιρετικά).
1/3 Της κούπας ελαιόλαδο.
Χυμό από ένα κιλό ώριμες ντομάτες (3 κούπες περίπου).
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν οι πατάτες.
Πλένουμε καλά τον μαϊντανό και τον χονδροκόβουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την μισή ποσότητα από το μαύρο πιπέρι, το μιξ μπαχαρικών και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να στεγνώσουν τα υγρά του.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες από την φλούδα.
Γεμίζουμε τις πατάτες με τον κιμά που έχει κρυώσει.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας στο ταψί με τις γεμισμένες πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω-κάτω) για περίπου 30-35 λεπτά.
Συνοδεύουμε τις γεμιστές πατάτες με γιαούρτι, μπαμπαγννούτζ, αραβική σαλάτα, αραβική πίτα.
Και καλή σας όρεξη.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.