Αραβική Κουζίνα
Πάστα φλώρα
باستا فلورا
للوصفه باللغة العربيه أضغط هنا
Η Πάστα φλώρα η Πάστα φρόλα, όπως είναι το σωστό της όνομα, που σημαίνη η θριφτή πάστα, έχει Ιταλική καταγωγή και φτιάχνεται σε όλες τις χώρες της μεσογείου. Είναι ένα νόστημο γλυκό που γίνεται με πολλές παραλλαγές.
Υλικά:
560 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
800 γρ. μαρμελάδα της αρεσκίας σας (εγώ θα βάλω μαρμελάδα βερίκοκου και μαρμελάδα σύκου) .
40 Κερασάκια η ρόγες σταφιλιού (γλυκό κουταλιού) για στόλισμα.
250 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
2 Αυγά μετρίου μεγέθους.
2 Κάψες βανίλια.
1 Κούπα ζάχαρη.
1 πρέζα αλάτι.
1 Κουταλιά της σούπας baking powder.
Ξύσμα από ένα λεμόνι.
800 γρ. μαρμελάδα της αρεσκίας σας (εγώ θα βάλω μαρμελάδα βερίκοκου και μαρμελάδα σύκου) .
40 Κερασάκια η ρόγες σταφιλιού (γλυκό κουταλιού) για στόλισμα.
250 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
2 Αυγά μετρίου μεγέθους.
2 Κάψες βανίλια.
1 Κούπα ζάχαρη.
1 πρέζα αλάτι.
1 Κουταλιά της σούπας baking powder.
Ξύσμα από ένα λεμόνι.
Εκτέλεση:
Στόν κάδο του μιξερ βάζουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, την ζάχαρη και το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάμε μέχρι να ενσωματεθούν τα υλικά καλά.
Προσθέτουμε το baking powder και το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Αν χρειαστεί συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή ζύμη.
Κόβουμε 2 τετράγωνες λαδόκολλες, κάνουμε την ζύμη μία μπάλα, την χωρίζουμε στην μέση, βάζουμε το μισό ανάμεσα στις 2 λαδόκολλες.
Με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε ομοιόμορφα την ζύμη στο μέγεθος του ταψιού.
Μεταφέρουμε την ζύμη που ανοίξαμε στο ταψί.
Κάνουμε ένα κορδόνι από την ζύμη που έχουμε στην άκρη και το βάζουμε γύρω γύρω στο ταψί.
Επειδή θα βάλω 2 ειδών μαρμελάδα 2/3 βερίκοκο και 1/3 σύκο βάζω ακόμα ένα κορδόνι στα 2/3 του ταψιού, και απλώνουμε την μαρμελάδα.
Κάνουμε κορδόνια με την υπόλοιπη ζύμη και τα τοποθετούμε απαλά πάνω από την μαρμελάδα.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κορδόνια ώστε να έχουμε ένα μπακλαβαδωτό σχέδιο.
Στολίζουμε με τα κερασάκια η με τις ρόγες σταφυλιού, εγώ χρησιμοποίησα σταφύλι γλυκό κουταλιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς Κελσίου για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κορδόνια.
Αφήνουνμε το γλυκό μας να κρυώσει και να σφήξει μέχρι την επώμενη μέρα και απολαμβάνουμε.
Με μαρμελάδα βερίκοκο.
Και με μαρμελάδα σύκο.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.