Πάστα φλώρα

Αραβική Κουζίνα
Πάστα φλώρα

 باستا فلورا 

للوصفه باللغة العربيه أضغط هنا 

pasta-flora01

Η Πάστα φλώρα η Πάστα φρόλα, όπως είναι το σωστό της όνομα, που σημαίνη η θριφτή πάστα, έχει Ιταλική καταγωγή και φτιάχνεται σε όλες τις χώρες της μεσογείου. Είναι ένα νόστημο γλυκό που γίνεται με πολλές παραλλαγές.

Υλικά:
560 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
800 γρ. μαρμελάδα της αρεσκίας σας (εγώ θα βάλω μαρμελάδα βερίκοκου και μαρμελάδα σύκου) .
40 Κερασάκια η ρόγες σταφιλιού (γλυκό κουταλιού) για στόλισμα.
250 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
2 Αυγά μετρίου μεγέθους.
2 Κάψες βανίλια.
1 Κούπα ζάχαρη.
1 πρέζα αλάτι.
1 Κουταλιά της σούπας baking powder.
Ξύσμα από ένα λεμόνι.

pasta-flora17

Εκτέλεση:
Στόν κάδο του μιξερ βάζουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, την ζάχαρη και το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάμε μέχρι να ενσωματεθούν τα υλικά καλά.

pasta-flora15

Προσθέτουμε  το baking powder και το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

pasta-flora14

Αν χρειαστεί συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή ζύμη.

pasta-flora13

Κόβουμε 2 τετράγωνες λαδόκολλες, κάνουμε την ζύμη μία μπάλα, την χωρίζουμε στην μέση, βάζουμε το μισό ανάμεσα στις 2 λαδόκολλες.

pasta-flora12

Με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε ομοιόμορφα την ζύμη στο μέγεθος του ταψιού.

pasta-flora11

Μεταφέρουμε την ζύμη που ανοίξαμε στο ταψί.

pasta-flora10

Κάνουμε ένα κορδόνι από την ζύμη που έχουμε στην άκρη και το βάζουμε γύρω γύρω στο ταψί.

pasta-flora08

Επειδή θα βάλω 2 ειδών μαρμελάδα 2/3 βερίκοκο και 1/3 σύκο βάζω ακόμα ένα κορδόνι στα 2/3 του ταψιού, και απλώνουμε την μαρμελάδα.

pasta-flora07

Κάνουμε κορδόνια με την υπόλοιπη ζύμη και τα τοποθετούμε απαλά πάνω από την μαρμελάδα.

pasta-flora06

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κορδόνια ώστε να έχουμε ένα μπακλαβαδωτό σχέδιο.

pasta-flora05

Στολίζουμε με τα κερασάκια η με τις ρόγες σταφυλιού, εγώ χρησιμοποίησα σταφύλι γλυκό κουταλιού.

pasta-flora04

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς Κελσίου για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κορδόνια.

pasta-flora03

Αφήνουνμε το γλυκό μας να κρυώσει και να σφήξει μέχρι την επώμενη μέρα και απολαμβάνουμε.
pasta-flora02
Με μαρμελάδα βερίκοκο.
pasta-flora01

Και με μαρμελάδα σύκο.

Και καλή σας όρεξη.

Λοιπά γλυκά – Κουλουράκια

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή