Φυστικοβούτυρο

Αραβική Κουζίνα

Φυστικοβούτυρο

زبدة الفستق

fistikovoutiro11

Καλό είναι να μάθουμε να φτιάχνουμε μόνοι μας κάποιες τροφές, με μεγάλη διατροφική αξία, όπως το φυστικοβούτυρο, απαλλαγμένα από χημικά πρόσθετα και συντηρητικά.

Υλικά: 
1 Κούπα ωμά αράπικα φυστίκια.
1 Κουταλάκι του γλυκού άχνη ζάχαρη, η ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
1 1/2 Κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι, κατά προτίμηση σουσαμέλαιο.

fistikovoutiro03

Αν δεν βρείτε καθαρισμένα ωμά αράπικα φυστίκια, μπορείτε να πάρετε με φλούδα.

fistikovoutiro01

Εκτέλεση: 
Αν τα φυστίκια είναι με την φλούδα τους, τα βάζουμε σε ένα ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς Κελσίου και για 15 λεπτά.
Η σε αντικολλητικό τηγάνι, στο μάτι της κουζίνας και σε μέτρια θερμοκρασία, καβουρντίζουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μην τα κάψουμε.
Αφήνουμε τα φυστίκια να κρυώσουν.
Τρίβουμε με τα χέρια μας τα φυστίκια να απαλλαγούμε από την φλούδα.

fistikovoutiro02

Αν τα φυστίκια είναι καθαρισμένα, ψήνουμε στον φούρνο όπως προαναφέραμε, η καβουρντίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4-5 λεπτά.

fistikovoutiro05

Αφήνουμε τα φυστίκι να κρυώσουν.
Αλέθουμε στο μπλέντερ με διαλείμματα, αυτό βοηθάει τα φυστίκια να βγάλουν το λάδι τους.

fistikovoutiro06

Προσθέτουμε την ζάχαρη και αλέθουμε ξανά για μερικά δευτερόλεπτα.

fistikovoutiro07

Προσθέτουμε το ένα τρίτο από το φυτικό λάδι.
Αλέθουμε για μερικά δευτερόλεπτα, σταματάμε και επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές.

fistikovoutiro08

Προσθέτουμε το άλλο ένα τρίτο του λαδιού, και επαναλαμβάνουμε την προηγούμενη διαδικασία.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι  και επαναλμβάνουμε την διαδικασία.
Ελέγχουμε την ρευστότητα του φυστικοβούτυρου, να μην είναι πολύ ρευστό, αλλά και να μην είναι πολύ πηχτό.

fistikovoutiro09

Βάζουμε το φυστικοβούτυρο σε βάζα που κλείνουν και τα φυλάμε στο ψυγείο.
Δεν κάνουμε μεγάλες ποσότητες ώστε να έχουμε πάντα φρέσκο φυστικοβούτυρο στο τραπέζι μας.

fistikovoutiro11

Δοκιμάστε το θα σας αρέσει.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Πως να φτιάξω;

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή