Αραβική Κουζίνα
Τουρλού
مزيج الخضار
الوصفه باللغة العربيه… أضغط هنا
Τουρλού, ένα νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο, με λίγα φρέσκα ζαρζαβατικά.
Υλικά για 4 άτομα:
250 Γρ. μοσχαρίσιο κιμά.
2 Μέτριες μελιτζάνες.
2 Κολοκυθάκια.
2 Μεγάλες πατάτες.
1 Μέτριο κρεμμύδι.
1 Καυτερή πιπεριά (προαιρετικά).
2 Σκελίδες σκόρδου.
1/2 Ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
1/2 Κιλό χυμό από ώριμες ντομάτες.
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 Πρέζα μαύρο πιπέρι.
1 Κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
1 Φύλλο δάφνης (προαιρετικά).
2 Κουταλιές της σούπας λάδι.
Λάδι για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα ζαρζαβατικά μας.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 2 εκατοστών και μετά στην μέση. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά να ξεπικρίσουν.
Καθαρίζουμε τις πατάτες.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες σε κύβους.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ψευτοτηγανίζουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια.
Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες, τις ξεπλένουμε ελαφρά από το αλάτι και τις ψευτοτηγανίζουμε και αυτές.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και την καυτερή πιπεριά.
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο μαζί με την καυτερή πιπεριά, μόλις μαραθούν προσθέτουμε τον κιμά, το μαύρο πιπέρι, το φύλλο δάφνης και τον αφήνουμε μέχρι να ψηθεί. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, την ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Το φαγητό μας μπορεί να συνοδευτεί με μια Αραβική ταχινοσάλατα, με μπαμπαγαννούτζ, με ταμπούλε, με δροσερό γιαούρτι, και φυσικά με Αραβική πίτα.
Και η απόλαυση δική σας.
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.