Αραβική Κουζίνα
Τηγανιτές πιπεριές με σάλτσα ντομάτας
الفلفل المقلي مع صلصة الطماطم
Ενα νόστημο, υγεινό, ανάλαφρο, καλοκαιρινό μεζεδάκι, Ενα συνοδευτικό πιάτο. Εύκολο στη ετοιμασία, γίνεται γρήγορα και με λίγα υλικά.
Υλικά για 4 άτομα:
1 Κιλό φρέσκες πράσινες πιπεριές (κέρατο).
1 Κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες.
3 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά ντομάτες και πιπεριές.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, ώστε να έχουμε τον χυμό χωρίς την φλούδα.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, ώστε να έχουμε τον χυμό χωρίς την φλούδα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, η σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τις πιπεριές.
Αφού τηγανίζουμε τις πιπεριές, βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε τις 3 κουταλιές λαδί και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις πιπεριές που τηγανίσαμε, ανακατεύουμε ελαφρά, σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε.
Προσθέτουμε τις πιπεριές που τηγανίσαμε, ανακατεύουμε ελαφρά, σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με λίγο πιλαφάκι.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.