Μουσάχαν με λαγό

Αραβική Κουζίνα

Μουσάχαν με λαγό

للوصفه باللغة العربيه أضغط هنا

lagos21

Το Παλαιστινιακό Μουσάχαν είναι ένα κυρίως πιάτο από την Παλαιστινιακή παραδοσιακή κληρονομιά και σημαίνει το ζεσταμένο.
Σήμερα θα κάνουμε Μουσάχαν με λαγό.

Υλικά για 6 άτομα:
Λαγός  1 1/2 κιλό περίπου.

lagos01

1 1/2 Κιλό άσπρα ξηρά κρεμμύδια.

lagos09

lagos10

Για τον λαγό:
1/2 Κουταλάκι του γλυκού Μίξ Μπαχαρικών για κρέας.
3 Φύλλα δάφνης.
1 Κουταλάκι του γλυκού διάφοροι σπόροι μπαχαρικών
1/2 Κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι.
1 Κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
Μία πρέζα μαύρο πιπέρι.
Μία πρέζα κουρκουμά.

lagos07

Για τα κρεμμύδια:
1/2 Κούπα Σουμάκ.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού Μίξ Μπαχαρικών για κρέας.
3 Φύλλα δάφνης.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι.
1 Κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
1/2 Κούπα ελαιόλαδο.

lagos08

Για την μαρινάδα:
2 Κρεμμυδάκια μικρά η ένα μεγάλο.
2 Σκελίδες σκόρδου.
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού Μίξ Μπαχαρικών για κρέας.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού σουμάκ.
1/2 Κούπα ξύδι.

lagos05

Εκτέλεση:
Φοράμε γάντια μίας χρήσης.
Πλένουμε καλά τον λαγό με νερό και ξύδι.
Κόβουμε τον λαγό σε 6 τεμάχια τα πλένουμε ξανά καλά με νερό και ξύδι.

lagos02

karfi-lagos

Τοποθετούμε τα τεμάχια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά της μαρινάδας και  το αλάτι. Χονδροκόβουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε το ξύδι, δύο κούπες νερό και ανακατεύουμε καλά.

lagos03

Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες  τουλάχιστον.

lagos04

Την επόμενη μέρα βγάζουμε τα κομμάτια του λαγού από την μαρινάδα και τα ξεπλένουμε καλά.

lagos06

Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και την βάζουμε στην φωτιά, προσθέτουμε 2 κούπες νερό, τα μπαχαρικά για τον λαγό και τα φύλλα δάφνης, και βράζουμε σε χύτρα ταχύτητος για 45 λεπτά, η σε απλή κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει το κρέας (σε χαμηλή φωτιά).
Καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε τα σκεύη και τις επιφάνειες που ήρθαν σε επαφή με το κρέας.

lagos10a

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χονδροκόβουμε

lagos12

Σε μεγάλη ριχή και φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο (κρατάμε 3 κουτακλιές της σούπας), όταν κάψει το  λάδι προσθέτουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να αποκτήσουν διάφανο χρυσαφή χρώμα.

lagos15

Προσθέτουμε το αλάτι, το σουμάκ (κρατάμε μια κουταλιά της σούπας) και τα υπόλοιπα μπαχαρικά,  ανακατεύουμε ελαφρά για 3 λεπτά και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.

lagos16

Βγάζουμε τα βρασμένα κομμάτια λαγού από το ζουμί, τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι, τα πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και το σουμάκ που κρατήσαμε, και τα σοτάρουμε ελαφρά να ροδίσουν

lagos13

Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα με τα κρεμμύδια στην φωτιά, προσθέτουμε τα κομμάτια του λαγό στα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ζουμί αφού το στραγγίσουμε από τα μπαχαρικά, δεν προσθέτουμε όλο ζουμί, ίσα ίσα να σκεπαστεί μερικώς το κρέας.

lagos18

Βράζουμε για 30 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά και σβήνουμε την φωτιά. Το λαχταριστό μας μουσάχαν με άγριο λαγό είναι έτοιμο.

lagos19

Σε κάθε πιάτο βάζουμε μια αραβικές Πίτα.
Απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω από τις πίτες. Βάζουμε από ένα κομμάτι λαγό από πάνω και σερβίρουμε.

lagos21

lagos20

Σερβίρουμε το Μουσάχαν με άγριο λαγό ζεστό. Συνοδεύεται από γιαούρτι, η αριάνι, η ξινόγαλο και Αραβική Σαλάτα.

Και καλή σας όρεξη.

Κρεατικά-Φαγητά

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

karfi-lagos

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή