Ταχινοπιτάκια

Αραβική Κουζίνα
Ταχινοπιτάκια

فطاير بالطحينيه

tahinopita01

Τα  Ταχινοπιτάκια είναι ένα νόστιμο και  εύκολο νηστίσιμο σνακ. Τρώγονται τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο. Επειδή περιέχουν ταχίνι και μέλι αποτελούν υγιεινή και δυναμωτική τροφή. Γίνονται με σφολιάτα η με ζύμη ψωμιού. Εδώ θα τα κάνουμε  με έτοιμη  σφολιάτα.

Υλικά:
συσκευασία σφολιάτας (2 φύλλα).
100 Γρ. ταχίνι.
100 Γρ. μέλι.
100 Γρ. χαλβά βανίλιας (προαιρετικό).
1 Κουταλιά χυμό λεμονιού.
½ Κουταλάκι του γλυκού κανέλλας.
½ Κούπα σουσάμι για πασπάλισμα.

tahinopita02

Εκτέλεση:
Αφήνουμε την σφολιάτα εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά για 4-5 λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί το ταχίνι με τον μέλι και αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
Τρίβουμε τον χαλβά (αν θα βάλουμε) και τον προσθέτουμε μαζί με την κανέλλα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε ελαφρά όλο το μείγμα.

tax8

Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτα στον πάγκο μας και το αλείφουμε με την μισή ποσότητα του μείγματος.

tahinopita03

Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το άλλο φύλλο.

tahinopita04

Βάζουμε τα ρολά σε ένα ταψάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2  ώρες.
Μετά από 2 ώρες βγάζουμε τα ρολά από την κατάψυξη.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια πάχους 15 χιλιοστών.

tahinopita05

Tα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί με αρκετά κενά ανάμεσα τους.

tahinopita06

Πασπαλίζουμε τα ταχινοπιτάκια με σουσάμι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

tahinopita01

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Και καλή σας όρεξη

Πίτες

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή