Αραβική Κουζίνα
Πράσινα κουκιά με γιαούρτι και κρέας
الفول الاخضر باللبن واللحمه
الوصفه باللغة العربيه-أضغط هنا
Άνοιξη και τα κουκιά σε αφθονία. Ας απολαύσουμε ένα ακόμα πιάτο με γεύση ανατολής.
Προσοχή όμως, Όσοι δεν πάσχουν από την έλλειψη του ενζύμου G6PD, μπορούν άφοβα να τα απολαύσουν, και να επωφεληθούν από τις διατροφικές και θρεπτικές αξίες που μας παρέχουν. (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ).
Υλικά:
1/2 Κιλό μοσχαρίσιο κρέας Κομμένο σε μικρά κομμάτια.
1 Κιλό φρέσκα πράσινα κουκιά.
1 Μέτριο ξηρό κρεμμύδι.
1 Μέτριο ξηρό κρεμμύδι.
1 Κιλό πρόβειο γιαούρτι, η 1 κιλό κεφίρ.
1/2 Κούπα ελαιόλαδο.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού κορκουμά.
1 Ξυλάκι κανέλα.
1 Αυγό.
10 Καρφάκια γαρύφαλλο.
10 Σπόροι κάρδαμο.
10 Κόκκους Μαύρο πιπέρι.
1/2 Κουταλιά φρέσκο βούτυρο.
1 Κουταλάκι τού γλυκού αλάτι.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού κορκουμά.
1 Ξυλάκι κανέλα.
1 Αυγό.
10 Καρφάκια γαρύφαλλο.
10 Σπόροι κάρδαμο.
10 Κόκκους Μαύρο πιπέρι.
1/2 Κουταλιά φρέσκο βούτυρο.
1 Κουταλάκι τού γλυκού αλάτι.
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό, βάζουμε το κρέας και την βάζουμε στην σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζουμε συνέχεια μέχρι να βράσει το νερό.
Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τον κάρδαμο, το μαύρο πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να σιγοβράσει το κρέας για περίπου 30 λεπτά.
Πλένουμε καλά τα κουκιά, τα στραγγίζουμε από το νερό, κόβουμε τις άκρες, καθαρίζουμε τις κλωστούλες (τα πλαϊνά) και τα κόβουμε σε ίσα τεμάχια.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το χονδροκόβουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και την βάζουμε στην φωτιά και μαραίνουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα κουκιά και τα ψήνουμε για 15 λεπτά με τα κρεμμύδια μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Στραγγίζουμε το κρέας, το προσθέτουμε στα κουκιά και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε το ζουμί του κρέατος από τα μπαχαρικά, το προσθέτουμε στα κουκιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά.
Χτυπάμε το γιαούρτι με το αυγό στο μίξερ, το βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τον κορκουμά, μια κούπα νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια να μην κόψει και να μην κολλήσει το γιαούρτι μέχρι να βράσει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι στα κουκιά, προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι και μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά.
Χτυπάμε το γιαούρτι με το αυγό στο μίξερ, το βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τον κορκουμά, μια κούπα νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια να μην κόψει και να μην κολλήσει το γιαούρτι μέχρι να βράσει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι στα κουκιά, προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι και μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά.
Και το φαγητό μας είναι έτοιμο, συνδυάζεται με πιλάφι και διάφορες σαλάτες.
Και καλή σας όρεξη
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.