Πράσινα κουκιά με γιαούρτι και κρέας

Αραβική Κουζίνα
Πράσινα κουκιά με γιαούρτι και κρέας
الفول الاخضر باللبن واللحمه

الوصفه باللغة العربيه-أضغط هنا

koukia-pr01

Άνοιξη και τα κουκιά σε αφθονία. Ας απολαύσουμε ένα ακόμα πιάτο με γεύση ανατολής.

Προσοχή όμως, Όσοι δεν πάσχουν από την έλλειψη του ενζύμου G6PDμπορούν άφοβα να τα απολαύσουν, και να επωφεληθούν από τις διατροφικές και θρεπτικές αξίες που μας παρέχουν. (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ).

Υλικά:
1/2 Κιλό μοσχαρίσιο κρέας Κομμένο σε μικρά κομμάτια.

koukia-pr13

1 Κιλό φρέσκα πράσινα κουκιά.
1 Μέτριο ξηρό κρεμμύδι.

koukia-pr14

1 Κιλό πρόβειο γιαούρτι, η 1 κιλό κεφίρ.

koukia-pr12

1/2 Κούπα ελαιόλαδο.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού κορκουμά.
1 Ξυλάκι κανέλα.
1 Αυγό.
10 Καρφάκια γαρύφαλλο.
10 Σπόροι κάρδαμο.
10 Κόκκους Μαύρο πιπέρι.
1/2 Κουταλιά φρέσκο βούτυρο.
1 Κουταλάκι τού γλυκού αλάτι.

koukia-pr11

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό, βάζουμε το κρέας και την βάζουμε στην σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζουμε συνέχεια μέχρι να βράσει το νερό.
Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τον κάρδαμο, το μαύρο πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να σιγοβράσει το κρέας για περίπου 30 λεπτά.

koukia-pr10

Πλένουμε καλά τα κουκιά, τα στραγγίζουμε από το νερό, κόβουμε τις άκρες, καθαρίζουμε τις κλωστούλες (τα πλαϊνά) και τα κόβουμε σε ίσα τεμάχια.

koukia-pr09

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το χονδροκόβουμε.

koukia-pr08

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και την βάζουμε στην φωτιά και  μαραίνουμε το κρεμμύδι.

koukia-pr07

Προσθέτουμε τα κουκιά και τα ψήνουμε για 15 λεπτά με τα κρεμμύδια μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

koukia-pr06

Στραγγίζουμε το κρέας, το προσθέτουμε στα κουκιά και ψήνουμε για 5 λεπτά.

koukia-pr04

Στραγγίζουμε το ζουμί του κρέατος από τα μπαχαρικά, το προσθέτουμε στα κουκιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά.
Χτυπάμε το γιαούρτι με το αυγό  στο μίξερ, το βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τον κορκουμά, μια κούπα νερό και βάζουμε την κατσαρόλα  σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια να μην κόψει και να μην κολλήσει  το γιαούρτι μέχρι να βράσει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι στα κουκιά, προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι και μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί  σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά.

koukia-pr02

Και το φαγητό μας είναι έτοιμο, συνδυάζεται με πιλάφι και διάφορες σαλάτες.

pilafi

koukia-pr01

Και καλή σας όρεξη

Λοιπά φαγητά με κρέας

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή