Αραβική Κουζίνα
Πανκέικ με γεύση ανατολής
بان كيك بالموز والتمر
Όλοι γνωρίζουν τις αμερικάνικες τηγανίτες (τα πανκέικ). Θα μου πείτε και τι σχέση έχουν με την Μέση Ανατολή; Έτσι σκέφτηκα να τις δώσω μια ανατολίτικη γεύση, και είχα ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα, πανκέικ με χουρμάδες.
Υλικά: (για 10 μερίδες)
1 Κούπα αλεύρι.
1 Κούπα γάλα σε θερμοκρασία δωματίου.
2 Κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
2 Κουταλιές της σούπας baking powder.
2 Κουταλιές της σούπας λάδι.
2. Αυγά.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 δόση βανίλια.
1 Μπανάνα.
100 Γρ. χουρμάδες.
100 Γρ. σταγόνες σοκολάτα.
Και φυσικά μέλι και κανέλα.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, την ζάχαρη και την βανίλια.
Προσθέτουμε το γάλα (θερμοκρασία δωματίου), το λάδι και τα αυγά.
Με ένα σύρμα χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενσωματωθούν καλά ώστε να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.
Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί και να φοσκώσει.
Καθαρίζουμε τους χουρμάδες από τα κουκούτσια, και τους κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, τους πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Καθαρίζουμε την μπανάνα και την κόβουμε σε μικρές ροδέλες.
Βάζουμε την κρυπιέρα η ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Με ένα βαμβάκι ποστιμένο με λάδι αλείφουμε την ζεστή επιφάνεια.
Και με μια κουτάλα ρίχνουμε από το ρευστό μείγμα μας στο σημείο που αλείψαμε με το λάδι.
Προσθέτουμε γρήγορα στην επιφάνεια των πανκέικ τα κομμάτια από τους κομμένους χουρμάδες, η τις ροδέλες μπανάνας, η τις σταγόνες σοκολάτας, η κάνουμε συνδυασμό των υλικών μαζί.
Περιμένουμε να εμφανιστούν φουσκάλες και τρυπούλες στην επιφάνεια των πανκέικ.
Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες και τρυπούλες γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθούν ελαφρά από την άλλη.
Προσοχή ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, δεν ξεροψήνουμε και ελέγχουμε συνέχεια την πλευρά που ψήνεται μην μας καεί.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το λάδι για κάθε πανκέικ που θα ψήσουμε. Αυτή η διαδικασία μας βοηθάει να μην κολλήσουν τα πανκέικ και διατηρεί την επιφάνεια καθαρή από τυχόν υπολείμματα από το προηγούμενο ψήσιμο.
Σερβίρουμε τα πανκέικ ζεστά αφού τα πασπαλίζουμε με μέλι και κανέλα και απολαμβάνουμε την γεύση τους με χουρμάδες, με μπανάνα, με σοκολάτα η με ανάμιξη και των τριών ακόμα και σκέτα. Εαν επιθυμείτε μπορείτε να βάλετε και άλλα φρούτα της αρεσκείας σας.
Με μέλι και κανέλα.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.