Ροδάκινο μαρμελάδα

Αραβική Κουζίνα
Ροδάκινο μαρμελάδα

مربى الدراق

rodakino13

Τώρα πού έχει πληθώρα από φρούτα, μπορούμε να φτιάξουμε διάφορες μαρμελάδες. Έτσι θα έχουμε τα αρώματα, τα χρώματα και τις γεύσεις τους στις εποχές πού δεν υπάρχουν. Σήμερα θα φτιάξουμε μαρμελάδα ροδάκινο.

Υλικά:
1 Κιλό φρέσκα ροδάκινα (καθαρισμένα).
700 Γρ. ζάχαρη.
1 Κλώναράκι αρμπαρόριζα (προαιρετικά).

rodakino01

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα φρούτα μας πού πρέπει να είναι ώριμα και σε καλή κατάσταση.
Τα ξεφλουδίζουμε, αφιαρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κομματάκια.

rodakino02

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, και σε σιγανή φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά.

rodakino03

Μετά από τα 15-20 λεπτά βράσιμο αλέθουμε με το ραβδομπλέντερ.

rodakino04

Αφού τα αλέθουμε με το ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια.

rodakino05

Σ’ αυτό το στάδιο αφιαρούμε τους αφρούς που θα βγάλει η μαρμελάδα.

rodakino06

Ανακατεύουμε συνέχεια και αφαιρουμε τυχόν αφρούς που θα εμφανιστούν.

rodakino07

Βράζουμε και ανακατεύουμε  μέχρι να δέσει η  μαρμελάδα μας, γι ανα δούμε ότι έδεσε βάζουμε μια κουταλιά σε ένα πιάτο. 

rodakino08

Και με το δάκτυλό μας τραβάμε μία γραμμή, αν μείνει η γραμμή σημαίνει ότι έδεσε αν ενωθεί η μαρμελάδα ξανά, σημαίνει ότι δεν έδεσε και συνεχίζουμε το βράσιμο, το ανακάτιμα και το ξάφρισμα.

rodakino09

Εάν θέλουμε να βάλουμε αρμπαρόριζα την προσθέτουμε και την αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, και την αφαιρούμε.
Γεμίζουμε τα καλά αποστειρωμένα βάζα με την καυτή μαρμελάδα, προσέχοντας να μην καούμε,  με την βοήθεια μιας πετσέτας τα κλείνουμε  με τα καπάκια σφιχτά και τα τοποθετούμε ανάποδα με τα καπάκια προς τα κάτω.

rodakino10

Όταν κρυώσουν τα βάζα τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μελλοντική χρήση.
Και έτσι θα απολαύσουμε μια αρωματική μαρμελάδα χωρίς χημικά πρόσθετα.
rodakino12

rodakino13

Και καλή σας όρεξη.

Γλυκά κουταλιού-Μαρμελάδες

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή