Κρυσταλλική φλούδα πορτοκαλιού

Αραβική Κουζίνα
Κρυσταλλική φλούδα πορτοκαλιού

مربى قشر البرتقال

Κρυσταλλικό γλυκό κουταλιού από φλούδα πορτοκαλιού, που εκτός από θαυμάσιο κέρασμα, μπορεί να διακοσμήσει τα γλυκά και τα παγωτά σας, Η πλούσια γεύση του αλλά και η καταπληκτική μυρωδιά του θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Υλικά:
Φλούδες από 6-8 μεγάλα λεπτόφλουδα πορτοκάλια.

2 Κούπες  ζάχαρη.
1/1/2 Κούπες νερό.
3 Κουταλιές χυμός λεμονιού.
6 Κουταλιές χυμός πορτοκαλιού.

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα νερά.
Με τον αποφλοιωτή της πατάτας, αποφλοιώνουμε μόνο το κίτρινο μέρος και προσπαθούμε να αποφύγουμε το άσπρο μέρος της φλούδας, όσο λιγότερο άσπρο πάρουμε, τόσο το καλύτερο για το γλυκό μας.


Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λουρίδες (σαν οδοντογλυφίδες).

Τοποθετούμε τις κομμένες φλούδες σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να βράσουν οι φλούδες για 10 λεπτά.

Στραγγίζουμε τις φλούδες (πετάμε το νερό) και τις ξεπλένουμε με παγωμένο νερό, τις ξανά βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό και σε μέτρια φωτιά να βράσουν ξανά για άλλα 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε ξανά (πετάμε το νερό) και τις βάζουμε πάλι σε παγωμένο νερό.

Βάζουμε μια κατσαρόλα με το νερό και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει το σιρόπι.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε το σιρόπι στην μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει ξανά.

Στραγγίζουμε τις φλούδες από το νερό και τις ρίχνουμε στο σιρόπι που βράζει.

Βράζουμε για περίπου 7-10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αποκτήσουν οι φλούδες διάφανη και κρυστάλλινη όψη.

Βάζουμε το γλυκό κουταλιού όσο είναι καυτό σε αποστειρωμένα βάζα, τα γεμίζουμε μέχρι επάνω, τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.

Σερβίρουμε το γλυκό κουταλιού με παγωμένο νερό και απολαμβάνουμε την μοναδική γεύση και την υπέροχη μυρωδιά του.
Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και το γλυκό κουταλιού από φλούδα λεμονιού.


Και καλή σας όρεξη.

Γλυκά κουταλιού-Μαρμελάδες

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή