Χαμπίσα

Αραβική Κουζίνα
Χαμπίσα σταφυλιού

خبيصة العنب

habisa01

Η Χαμπίσα είναι ένα νόστημο Παλαιστινιακό γλυκό, που γίνεται από χυμό σταφυλιού, σιμιγδάλη, καρύδια και γλυκάνισο.
Φτιάχνεται μετά από την συγκομιδή των σταφυλιών και γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Υλικά:
6 Κούπες φιλτραρισμένος Χυμός σταφυλιού.
1 Κούπα χονδρή σιμιγδάλη.
1 Κούπα αλεσμένα καρύδια (χονδρκομμένα).
2 Κουταλάκια του γλυκού σπόροι γλυκάνισου.
1/2 κούπα ζάχαρη (προαιρετικά – Αν ο χυμός είναι γλυκός δεν βάζουμε).

habisa02

Εκτέλεση:
Στύβουμε τα σταφύλια (άσπρα η μαύρα) στον αποχυμωτή, τα στραγγίζουμε και τα φιλτράρουμε, να μην έχουν κουκούτσια η κατακάθια.
Βάζουμε μια κούπα από τον χυμό σταφυλιού σε ένα μπρίκι του καφέ. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τους σπόρους γλυκάνισου.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.

habisa03

Αλέθουμε τα καρύδια σε χονδρά κομμάτια.

habisa04

Στραγγίζουμε τον χυμό από τους σπόρους γλυκάνισου.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό σταφυλιού. Προσθέτουμε τον στραγγισμένο χυμό και την ζάχαρη (αν βάλουμε).
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει ο χυμός.

habisa06

Ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.

habisa07

Αφού ξαφρίσουμε, προσθέτουμε την σιμιγδάλη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει η σιμιγδάλι και να πήξει.

habisa08

Προσθέτουμε τα μισά καρύδια και ανακατεύοντας συνέχεια συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά.

habisa09

Βάζουμε την χαμπίσα σε μπολ σερβερίσματος.
Πασπαλίζουμε κάθε μπόλ με λίγο από τα αλεσμένα καρύδια.

habisa00

Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και σερβίρουμε.

habisa01

Και καλή σας όρεξη.

Λοιπά γλυκά – Κουλουράκια

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή