Μελομακάρονα

Αραβική Κουζίνα
Μελομακάρονα
اصابع الكعك اليونانيه

Ελληνική Χριστουγεννιάτικη Συνταγή

Μελομακάρονα. Χριστουγεννιάτικο Ελληνικό γλυκό. Ειναι η ώρα να τα φτιάξουμε , συνταγές πολλές, άλλες πετυχαίνουν και άλλες όχι.

Υλικά για την ζύμη:

1 Κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
360 γρ. Ελαιόλαδο η καλαμποκέλαιο.
113 γρ. Φυτίνη (θερμοκρασία δωματίου).
200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική.
185 γρ. Χυμός πορτοκαλιού.
60 γρ. Κονιάκ.
10 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού.
5 γρ. Baking powder.
3 γρ. Σόδα φαγητού.

Για το σιρόπι:
700 γρ. Μέλι.
400 γρ. Ζάχαρη.480 γρ. νερό.
Για το στόλισμα:
120 γρ. Καρύδια.
1 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα.1/2 Κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γρύφαλλο.

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, την ζάχαρη, το νερό και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε για 5 λεπτά, ξαφρίζουμε τους αφρούς που σχηματίζονται από το μέλι, και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε την φυτίνη, το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κρασί και την ζάχαρη.

Με το ραβδομπλέντερ τα χτυπάμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την σόδα και το baking powder, ανακατεύουμε καλά και κάνουμε μία λακκούβα στην μέση.

Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στο αλεύρι.

Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από το αλεύρι και να έχουμε μια ζύμη βελούδινη και απαλή (3-4 λεπτά).

Χωρίζουμε την ζύμη σε κομματάκια των 30 γρ. περίπου και τα πλάθουμε στην γνωστή μακρόστενη μορφή που ξέρουμε, εάν έχετε καλούπι τα δίνετε το σχέδιο του καλουπιού.

Θρυμματίζουμε τα καρύδια μέσα στο γουδί σε μέτρια κομματάκια, προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για το στόλισμα .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Όπως είναι ζεστά μόλις βγούν από τον φούρνου, τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι (ρίχνουμε το σιρόπι ανάμεσα στα μελομακάρονα), δεν τα μετακινούμε, τα αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά, τα αναποδογυρίζουμε με προσοχή και τα αφήνουμε άλλα 20 λεπτά.

Μόλις απορροφήσουν το σιρόπι και κρυώσουν, θα σφίξουν, τότε παίρνουμε μία πιατέλα, την πασπαλίζουμε με καρύδια και λίγο από το σιρόπι για να μην κολλήσουν τα μελομακάρονα, τα τοποθετούμε στην πιατέλα, και πασπαλίζουμε με καρύδια.
Και απολαμβάνουμε με τον καφέ μας τα υπέροχα μελομακάρονα μας.

Απολαύστε τα.

Και καλή σας όρεξη.

Γλυκά σιροπιαστά

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή