Αραβική Κουζίνα
Μσαάτ – Κουνουπιδοκεφτέδες
المشاط
عجة الزهر(القرنبيط) بالبيض
الوصفه باللغة العربيه – أضغط هنا
Άλλη μία νόστιμη συνταγή που μας ήρθε από την Παλαιστίνη, Μσαάτ η κουνουπιδοκεφτέδες, μοιάζει περίπου με τους κολοκυθοκεφτέδες. Μας την έστειλε από την Χεβρώνη (Παλαιστίνη) η Κυρία Razan Halaika και την ευχαριστούμε.
Υλικά για 30 τεμάχια:
ΟΙ φωτογραφίες αντιστοιχούν στην μισή δόση.
1 Κιλό κουνουπίδι.
2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 Ματσάκι μαϊντανό.
1/2 Ματσάκι δυόσμο.
3 Μέτρια κρεμμύδια.
3 Σκελίδες σκόρδου.
6 Αυγά.
1 Κουταλάκι του γλυκού κίμινο.
1 Κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο.
1 Κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
1 Κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι.
2 Κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
1 Κιλό κουνουπίδι.
2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 Ματσάκι μαϊντανό.
1/2 Ματσάκι δυόσμο.
3 Μέτρια κρεμμύδια.
3 Σκελίδες σκόρδου.
6 Αυγά.
1 Κουταλάκι του γλυκού κίμινο.
1 Κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο.
1 Κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
1 Κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι.
2 Κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Αλέθουμε στο μπλεντερ κρεμμύδια και σκόρδα.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Αλέθουμε στο μπλεντερ κρεμμύδια και σκόρδα.
Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες και τις πλένουμε καλά.
Βάζουμε αρκετό νερό στην κατσαρόλα και την βάζουμε στην φωτιά, όταν αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι και το κουνουπίδι (φουντίτσες). Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά (να μαλακώσουν).
Στραγγίζουμε τις βρασμένες φουντίτσες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, μπαχαρικά και τα αυγά.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Εάν δούμε ότι το μείγμα είναι σφυχτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι από το νερό που βράσαμε το κουνουπίδι για να έχουμε ποιο μαλακό μείγμα.
Προσθέτουμε το βρασμένο κουνουπίδι, το πατάμε ελαφρά με ένα πιρουνάκι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τους κουνουπιδοκεφτέδες (Μσαάτ) μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
Τοποθετούμε τους κουνουπιδοκεφτέδες (Μσαάτ) πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τους κουνουπιδοκεφτέδες (Μσαάτ) ζεστούς η κρύους με γιαουρτάκι, αραβική σαλάτα και απολαμβάνουμε.
Συμβουλή
Αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάστε μεγάλες ποσότητες και να τις διατηρήστε στην κατάψυξη, αφού πρώτα βάζετε τουε κουνουπιδοκεφτέδες (Μσαάτ) σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 30 λεπτά στην κατάψυξη (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους), μετά τους βάζετε σε σακουλάκια. Οταν έρθει η ώρα να τους καταναλώσετε τους ρίχνετε στο λάδι όπως είναι παγωμένοι.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.