Μσαάτ

Αραβική Κουζίνα
Μσαάτ – Κουνουπιδοκεφτέδες
المشاط

عجة الزهر(القرنبيط) بالبيض

الوصفه باللغة العربيه – أضغط هنا

mshat15

Άλλη μία νόστιμη συνταγή που μας ήρθε από την Παλαιστίνη, Μσαάτ η κουνουπιδοκεφτέδες, μοιάζει περίπου με τους κολοκυθοκεφτέδες. Μας την έστειλε από την Χεβρώνη (Παλαιστίνη) η Κυρία Razan Halaika και την ευχαριστούμε.

razan02

Υλικά για 30 τεμάχια:
ΟΙ φωτογραφίες αντιστοιχούν στην μισή δόση.
1 Κιλό κουνουπίδι.
2  Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 Ματσάκι μαϊντανό.
1/2 Ματσάκι δυόσμο.
3 Μέτρια κρεμμύδια.
3 Σκελίδες σκόρδου.
6 Αυγά.
1 Κουταλάκι του γλυκού κίμινο.
1 Κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο.
1 Κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
1 Κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι.
2 Κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

mshat01

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Αλέθουμε στο μπλεντερ κρεμμύδια και σκόρδα.

mshat04

Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες και τις πλένουμε καλά.

mshat02

Βάζουμε αρκετό νερό στην κατσαρόλα και την βάζουμε στην φωτιά, όταν αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι και το κουνουπίδι (φουντίτσες). Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά (να μαλακώσουν).

mshat02a

Στραγγίζουμε τις βρασμένες φουντίτσες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

mshat03

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, μπαχαρικά και τα αυγά.

mshat05

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

mshat06

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.

mshat07

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

mshat08

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.

mshat09

Εάν δούμε ότι το μείγμα είναι σφυχτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι από το νερό που βράσαμε το κουνουπίδι για να έχουμε ποιο μαλακό μείγμα.

mshat12

Προσθέτουμε το βρασμένο κουνουπίδι, το πατάμε ελαφρά με ένα πιρουνάκι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα.

mshat11

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τους κουνουπιδοκεφτέδες  (Μσαάτ)  μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.

mshat14

Τοποθετούμε τους κουνουπιδοκεφτέδες (Μσαάτ)  πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

kolokithokeftedes14

Σερβίρουμε τους κουνουπιδοκεφτέδες (Μσαάτ) ζεστούς η κρύους με γιαουρτάκι, αραβική σαλάτα και απολαμβάνουμε.

mshat15

Συμβουλή

Αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάστε μεγάλες ποσότητες και να τις διατηρήστε στην κατάψυξη, αφού πρώτα βάζετε τουε κουνουπιδοκεφτέδες (Μσαάτ) σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 30 λεπτά στην κατάψυξη (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους), μετά τους βάζετε σε σακουλάκια. Οταν έρθει η ώρα να τους καταναλώσετε τους ρίχνετε στο λάδι όπως είναι παγωμένοι.

Και καλή σας όρεξη.

Συνοδευτικά

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή