Αραβική Κουζίνα
Σαρδέλες παντρεμένες
السردين المحشي المزدوج
Σαρδέλες παντρεμένες, γεμιστές με μαϊντανό και σκόρδο, ένας καταπληκτικός μεζές, τρώγεται ευχάριστα, και συμπληρώνει το τραπέζι μας.
Υλικά:
1 Κιλό φρέσκες σαρδέλες.
1 Κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
6 Σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο.
3 Κουταλιές της σούπας λάδι.
1 Πρέζα μαύρο πιπέρι.
1 Πρέζα αλάτι.
1/2 Κούπα λαδολέμονο.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τον μαϊντανό, αφαιρούμε τα κοτσάνια, ψιλοκόβουμε τα φύλλα, και πολτοποιούμε τα σκόρδα.
Βάζουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το λάδι, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα κεφάλια από τις σαρδέλες, αφαιρούμε τα έντερα, τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε. Κόβουμε και την ουρά.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι ανοίγουμε τις σαρδέλες από την πλευρά της κοιλιάς.
Τοποθετούμε τις σαρδέλες με το δέρμα προς τα κάτω.
Περνάμε το μαχαίρι προσεκτικά κάτω από την ραχοκοκκαλιά, στην μέση περίπου και περνούμε το μαχαίρι προς την μία πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία από την άλλη πλευρά, και αφαιρούμε την ραχοκοκκαλιά.
Κόβουμε τις άκρες δεξιά και αριστερά που έχουν τα λεπτά αγκαθάκια.
Αφού καθαρίσουμε όλες τις σαρδέλες από τις ραχοκοκαλιές και τα αγκαθάκια, παίρνουμε λίγο από την γέμιση (1/2 κουταλάκι του γλυκού περίπου) και την απλώνουμε στην σαρδέλα.
Παίρνουμε μία άλλη σαρδέλα και την βάζουμε από την ανάποδη πάνω στην γέμιση.
Στρώνουμε τις παντρεμένες σαρδέλες σε αντικολλητικό ταψί.
Ψήνουμε στο γκρίλ, η στον φούρνο, η σε λαδομένο αντικολλητικό τηγάνι.
Πασπαλίζουμε τις σαρδέλες με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λαδολέμονο.
Σερβίρουμε τον υπέροχο μας μεζέ ζεστό η ακόμα και κρύο και το απολαμβάνουμε.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.