Σάτα – Σάλτσα καυτερής πιπεριάς

Αραβική Κουζίνα
Σάτα – Σάλτσα καυτερής πιπεριάς

الشطه – هريسة الفلفل الحار

Σάτα η Χαρίσσα, για τους λάτρεις της καυτερής πιπεριάς, η καυτερή σάλτσα που νοστιμεύει όλα τα φαγητά μας.
Σε μερικές χώρες είναι γνωστή ως χαρίσσα, στις περισσότερες όμως λέγεται σάτα.

Οι φωτογραφίες αντιστοιχούν σε διπλή δόση.

Υλικά:
1/2 Κιλό κόκκινες Καυτερές πιπεριές αν δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε πράσινες.
1 1/2 Κιλό γλυκιές κόκκινες πιπεριές (κέρατο-γεμιστές-φλωρίνης).
Αν θέλετε να καίει πιο πολύ, μπορείτε να μειώστε τις γλυκιές και να αυξήστε τις καυτερές.
1 Κούπα ξύδι.
1/2 Κούπα ελαιόλαδο.
100 Γρ. ντοματοπολτό.
2 Κουταλιές της σούπας αλάτι.
Ανάλογα αποστειρωμένα βάζα για κονσερβοποίηση.

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε από το νερό.

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις πιπεριές.

Αλέθουμε καλά τις πιπεριές στο μπλέντερ η στην μηχανή του κιμά (αν έχετε).
Αν βάλετε πιπεριές φλωρίνης καλό είναι να αφαιρέστε τους σπόρους.

Βάζουμε τις πιπεριές σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και τον ντοματοπολτό.

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για μία ώρα περίπου να φύγουν τα πολλά υγρά. Ανακατεύουμε συνέχεια μην αρπάξει και κολλήσει.

Σε μια ώρα περίπου η σάτα μας είναι έτοιμη για κονσερβοποίηση.

Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα φυλάμε για μελλοντική χρήση.

Και φυσικά έχουμε ένα μπολ με σάτα για την τωρινή χρήση στα φαγητά μας.

Η απολαυστική καυτερή σάτα.

Και καλή σας όρεξη

Πώς να φτιάξω;

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή