بقلاوه بالفستق الحلبي
Αφού φτιάξαμε τις φωλιές και τα ρολλάκια του μπακλαβά Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τον περίφημο ανατολίτικο μπακλαβά με τα σαν φιστίκια (φιστίκια Αιγίνης) και το φρέσκο βούτυρο.
2 Κούπες σαν φιστίκι* (250 γρ.)
200 γρ. Αγελαδινό βούτυρο.
100 γρ. Φρέσκο αγελαδινό η κατσικίσιο βούτυρο.
50 γρ. φυτίνη.
1 ταψί 35χ25 εκατοστών.
* Σαν φιστίκι = Φιστίκια Αιγίνης.
2 1/2 Κούπες ζάχαρη.
1 1/2 Κούπα νερό.
2 Κουταλιές της σούπας γλυκόζη.
2 Κουταλιές της σούπας ροδόνερο η ανθόνερο.
Βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, την γλυκόζη και το ροδόνερο σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το σιρόπι να βράσει, μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 7 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει καλά.
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με βούτυρο το ταψί.
Tα σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα ελαφρώς βρεγμένη να μην ξηραθούν.
Παίρνουμε τα φύλλα ένα ένα, τα απλώνουμε στο ταψί και τα βουτυρώνουμε με το πινέλο.
Απλώνουμε από πάνω άλλα 4 βουτυρωμένα φύλλα.
Κρατάμε στην άκρη μια χούφτα σαν φιστίκια (Φιστίκια Αιγίνης) για το στόλισμα, απλώνουμε τα υπόλοιπα σαν φιστίκια (Φιστίκια Αιγίνης).
Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και δεν ξεχνάμε να τα βουτυρώσουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά το τελευταίο φύλλο.
Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τον μπακλαβά μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένου φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
Προσέχουμε να ρίξουμε το σιρόπι μόνο στα κοψίματα και όχι πάνω από τον μπακλαβά.
Εάν θέλετε Πασπαλίζετε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα σαν φιστίκια (Φιστίκια Αιγίνης).
Απολάυστε την μοναδική γεύση του με το φρέσκο βούτυρο και τα σαν φιστίκια (Φιστίκια Αιγίνης).
Όπως και να το φάτε η γεύση του είναι μοναδική.
Και καλή σας όρεξη.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.