Μπασμπούσα

Αραβική Κουζίνα
Μπασμπούσα
البسبوسه

الوصفه باللغة العربيه – أضغط هنا

Μπασμπούσα, ένα Αραβικό γλυκό παραλλαγή του Ελληνικού Ραβανί, νόστιμο, εύγευστο και γίνεται πολύ γρήγορα. Να δούμε πως γίνεται…

Υλικά:
2 Κούπες χονδρό σιμιγδάλι.
1 Κούπα ινδοκάρυδο.
1 Κούπα ζάχαρη.
1 Κούπα γιαούρτι.
1/2 Κούπα αγελαδινό βούτυρο.
1/4 Κούπας αλεύρι.
2 Αυγά.
1 Φακελάκι Baking Powder (20 γρ.).
2 Κουταλιές ταχίνι.
2 Κάψες βανίλιας.

basbousa02

Για το σιρόπι:

4 Κούπες ζάχαρη.
3 Κούπες νερό.
1 Φλούδα από ένα λεμόνι.

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, την φλούδα από το λεμόνι και σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, την ζάχαρη, το αλεύρι, τις κάψες βανίλιας και το baking powder και ανακατεύουμε τα υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά στο μπλέντερ, προσθέτουμε στο μπλέντερ σιγά σιγά το κρύο βούτυρο και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με το σιμιγδάλι, ζυμώνουμε τα όλα τα υλικά καλά, να έχουμε μια απαλή ζύμη.

basbousa03

Αλείφουμε τον πάτο και το τοίχωμα (σε ύψος 2 εκατοστά) του ταψιού  με το ταχίνι.

basbousa04

Με την βοήθεια ενός κουταλιού, πού βρέχουμε με νεράκι, απλώνουμε ομοιόμορφα την ζύμη στο ταψί.

basbousa05

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω, στον αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, 25-30 λεπτά.

Κόβουμε σε τετραγωνάκια και σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε το γλυκό μας να απορροφήσει το σιρόπι, μια ώρα τουλάχιστον, όσο περισσότερο το αφήνουμε τόσο πιο νόστιμο γίνεται.
Σερβίρεται κρύο με (η χωρίς)  μια μπάλα παγωτού από πάνω και απολαμβάνουμε την εξαιρετική του γεύση

Και καλή σας όρεξη.

Γλυκά σιροπιαστά

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή