Η Ταμπούλε είναι η πασίγνωστη Λιβανέζικη σαλάτα. Παρασκευάζεται από λαχανικά κυρίως ντομάτα, μαϊντανό, δυόσμο, πλιγούρι, χυμό λεμονιού, και μερικά φύλλα μαρουλιού. Σερβίρεται ως ορεκτικό – συνoδευτικό και έχει μια θαυμάσια γεύση. Αποτελεί το κύριο γαρνίρισμα για τα Φαλάφελ, ειδικά στα σάντουιτς.
Όσοι κάνουν διατροφή με φαγόπυρο μπορούν να αντικαταστήσουν το πλιγουρι με φαγόπυρο.
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το πληγούρι σε χλιαρό νερό για μισή ώρα.
Ξεπλένουμε καλά μαϊντανό και δυόσμο, ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε μαζί, (κρατάμε λίγα φύλλα δυόσμου στην άκρη).
Ξεπλένουμε καλά τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια (ζάρια) και κρατάμε λίγες στην άκρη για στόλισμα (απομακρύνουμε τα υγρά άν έχουν).
Ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε το πλιγούρι, και το ανακατεύουμε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα πασπαλίζουμε με το μπαχάρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλάτι και τον χυμό λεμονιού και ξανά-ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
Στολίζουμε με τα φύλλα μαρουλιού,φύλλα δυόσμου και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Πασπαλίζουμε με σουμμάκ και γλυκιά πάπρικα και σερβίρουμε.
Εάν Θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αγγουράκι ψιλοκομμένο χωρίς ξεφλούδισμα.
Συνοδεύει ψητά κρεατικά, ψητά, ψάρια, φαλάφελ, χόμμους και φυσικά συνοδεύεται με Αραβική πίτα.
Και καλή σας όρεξη.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.