Κεράσματα Ινδοκάρυδου

Αραβική Κουζίνα

Κεράσματα Ινδοκάρυδου

مقرون جوز الهند

Κεράσματα ινδοκάρυδου η Macaroon ινδοκάρυδου, είναι ένα γλυκό κερασματάκι που παρασκευάζεται  εύκολα και με λίγα υλικά. Έχει ωραία και ευχάριστη γεύση και συνοδεύει τα ζεστά ροφήματα.

Υλικά: 
3 Κούπες ινδοκάρυδο.
6 Αυγά μόνο τα ασπράδια.
3 Κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
1 Κουταλάκι του γλυκό υγρή βανίλια η 2 αμπούλες.
1/2 Κούπα μέλι η 1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη.
1/2 κουταλάκι αλάτι.

Εκτέλεση: 
Φροντίζουμε να αφήσουμε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σπάμε τα αυγά, χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους. Προσέχουμε να μην πέσει καθόλου κρόκο στα ασπράδια.

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, στην αρχή σε αργή ταχύτητα, μετά δυναμώνουμε την ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί αφρός.

Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη η το μέλι, την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία αφράτη μαρέγκα σαν βαμβάκι.

Ανακατεύουμε καλά το ινδοκάρυδο με το αλεύρι, το αλάτι  και την σκόνη βανίλια (αν δεν έχουμε υγρή).
Προσθέτουμε το μείγμα του ινδοκάρυδου με το  αλεύρι σιγά σιγά στην μαρέγκα.

Ανακατεύουμε προσεκτικά από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες με τα χεράκια μας, η με καλούπι αν έχετε η με την χρήση κορνέ.
Βάζουμε λαδόκολλα  στο ταψί ψησίματος και τοποθετούμε τις μπαλίτσες πάνω στην λαδόκολλα.
Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε στην κορυφή κάθε μπαλίτσας, μισό (γλυκό) κερασάκι αφού το έχουμε στεγνώσει από τα σιρόπια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνουμε να κρυώσουν και  σερβίρουμε.
   
Και καλή σας όρεξη
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή