Αραβική Κουζίνα
Φασόλια γίγαντες
Ελληνική Παραδοσιακή Συνταγή
للوصفه باللغة العربيه أضعط هنا….
Ελληνικό παραδοσιακό φαγητό και εξαιρετικός μεζές.
Υλικά:
1 Κιλό φασόλια γίγαντες κατά προτίμηση Πρεσπών.
4 Μέτρια καρότα.
6 Πιπεριές φλωρίνης.
2 Κούπες τριμμένο κρεμμύδι.
1 Κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
2 Καυτερές πιπεριές.
1 Κλωνάρι σέλινο η ένα κλωνάρι δυόσμο.
1 Κιλό χυμό από ώριμες ντομάτες.
1 Ντομάτα κομμένη σε φέτες.
6 Σκελίδες σκόρδου.
2 Κούπες ελαιόλαδο.
1 Κουταλάκι μαύρο πιπέρι.
2 Κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα.
2 Κουταλιές της σούπας γλυκιά ζάχαρη.
2 Κουταλιές της σούπας αλάτι.
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα φασόλια γίγαντες 12-16 ώρες σε μπόλικο νερό ώστε να φουσκώσουν. Δεν προσθέτουμε ούτε αλάτι ούτε σόδα.
Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό και σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε .
Μετά από μισή ώρα βράσιμο, τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με καυτό νερό.
Προσθέτουμε τα καρότα ολόκληρα, τις πιπεριές φλωρίνης κομμένες στην μέση και καθαρισμένες από τους σπόρους, το κλωναράκι σέλινου η δυόσμου και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από την ποιότητα των φασολιών. Θέλουν περίπου μια ώρα η μισή ώρα στην χύτρα ταχύτητος.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και τα τριμμένα κρεμμύδια μέχρι να ξανθίσουν.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα καρότα τα τεμαχίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές (προαιρετικά), το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα και το αλάτι.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές φλωρίνης, τις πολτοποιούμε και τις προσθέτουμε και αυτές στο τηγάνι μαζι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σβήνουμε την φωτιά.
Σέ ένα ταψί βάζουμε τα βρασμένα φασόλια στραγγισμένα χωρίς το κλωναράκι σέλινου η δυόσμου.
Από πάνω προσθέτουμε την σάλτσα που κάναμε και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κόβουμε μια ντομάτα σε φέτες και την βάζουμε πάνω από το φαγητό μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα.
Και σερβίρουμε τα υπέροχα φασόλια.
Και καλή σας όρεξη
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.