Αραβική Κουζίνα
Κρεατόσουπα με πατάτες και καρότα
شوربة اللحمه بالبطاطا والجزر
Μια νόστιμη κρεατόσουπα, πικάντικη και μυρωδάτη, με πατάτες και καρότα, για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.
Υλικά (6-8 μερίδες):
1/2 Κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα η ποντίκι).
2 Μέτρια κρεμμύδια.
4 Μέτρια καρότα.
3 Μέτριες πατάτες.
2 Κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα.
1 Κουταλιά της σούπας καυτερή πάπρικα.
1 Κουταλάκι του τσαγιού κύμινο.
2 Κουταλάκια του τσαγιού σάλτσα καυτερής πιπεριάς σάτα.
1/4 Κουταλάκι του τσαγιού μαύρο πιπέρι.
1/2 Κούπα ελαιόλαδο.
2 Κουταλάκια του τσαγιού αλάτι.
2 Λίτρα ζεστό νερό.
2 Μέτρια κρεμμύδια.
4 Μέτρια καρότα.
3 Μέτριες πατάτες.
2 Κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα.
1 Κουταλιά της σούπας καυτερή πάπρικα.
1 Κουταλάκι του τσαγιού κύμινο.
2 Κουταλάκια του τσαγιού σάλτσα καυτερής πιπεριάς σάτα.
1/4 Κουταλάκι του τσαγιού μαύρο πιπέρι.
1/2 Κούπα ελαιόλαδο.
2 Κουταλάκια του τσαγιού αλάτι.
2 Λίτρα ζεστό νερό.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τα καρότα, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκιές, όπως δείχνει η εικόνα επάνω.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά, προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια και το κύμινο.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά, προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια και το κύμινο.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το κρέας και το μαύρο πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας.
Μόλις το κρέας αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Το κρέας έτοιμο για την πρώτη βράση.
Μετά το δεκάλεπτο, προσθέτουμε την γλυκιά πάπρικα, την καυτερή πάπρικα, την σάλτσα καυτερής πιπεριάς σάτα. Αν δεν έχετε μπορείτε να ψιλοκόψτε μια καυτερή πιπεριά και να την προσθέσετε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε πατάτες και καρότα, ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε 2 λίτρα ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για μια ώρα. Εάν έχετε χύτρα τότε χρειάζεται περίπου 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι ανακατεύουμε ελαφρά, και αφήνουμε την σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Σερβίρουμε την σούπα μας ζεστή και απολαμβάνουμε την εκπληκτική της γεύση,
Σερβίρουμε την σούπα μας ζεστή και απολαμβάνουμε την εκπληκτική της γεύση,
Εάν δεν σας αρέσει το καυτερό, μπορείτε να παραλείψετε την σάτα.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.