Αραβική Κουζίνα
Ταχινοπιτάκια
فطاير بالطحينيه
Τα Ταχινοπιτάκια είναι ένα νόστιμο και εύκολο νηστίσιμο σνακ. Τρώγονται τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο. Επειδή περιέχουν ταχίνι και μέλι αποτελούν υγιεινή και δυναμωτική τροφή. Γίνονται με σφολιάτα η με ζύμη ψωμιού. Εδώ θα τα κάνουμε με έτοιμη σφολιάτα.
Υλικά:
συσκευασία σφολιάτας (2 φύλλα).
100 Γρ. ταχίνι.
100 Γρ. μέλι.
100 Γρ. χαλβά βανίλιας (προαιρετικό).
1 Κουταλιά χυμό λεμονιού.
½ Κουταλάκι του γλυκού κανέλλας.
½ Κούπα σουσάμι για πασπάλισμα.
Εκτέλεση:
Αφήνουμε την σφολιάτα εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά για 4-5 λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί το ταχίνι με τον μέλι και αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
Τρίβουμε τον χαλβά (αν θα βάλουμε) και τον προσθέτουμε μαζί με την κανέλλα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε ελαφρά όλο το μείγμα.
Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτα στον πάγκο μας και το αλείφουμε με την μισή ποσότητα του μείγματος.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το άλλο φύλλο.
Βάζουμε τα ρολά σε ένα ταψάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες βγάζουμε τα ρολά από την κατάψυξη.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια πάχους 15 χιλιοστών.
Tα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί με αρκετά κενά ανάμεσα τους.
Πασπαλίζουμε τα ταχινοπιτάκια με σουσάμι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Και καλή σας όρεξη
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.