Σις Ταούκ (Σουβλάκια Κοτόπουλου)

Αραβική Κουζίνα
Σις Ταούκ (Σουβλάκια Κοτόπουλου)

شيش طاووق

Σις Ταούκ (Σουβλάκια Κοτόπουλου) Όλοι έχουμε ακούσει την ονομασία αλλά λίγοι ξέρουν τι είναι. Σις από την τούρκικη λέξη που σημαίνει σιδερένιο καλαμάκι και ταούκ σημαίνει κοτόπουλο. Είναι διαδεδομένο φαγητό στις χώρες της Μέσης Ανατολής ειδικά στην Συρία, Λίβανο, Ιορδανία και φυσικά στην Τουρκία.

Υλικά για την Α! φάση:
1 Κιλό στήθος κοτόπουλο.
1 1/2 Κούπα στραγγισμένο γιαούρτι.
1 Μεγάλο κρεμμύδι.
1 Μεγάλη ντομάτα.
4 ٍΣκελίδες σκόρδου.
2 Κουταλιές της σούπες τριμμένο τζιντζερ.

sistaouk01

Και για την Β! φάση:
4 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
2 Κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα.
2 Κουταλάκια του γλυκού μιξ μπαχαρικών για πουλερικά.
1 Κουταλάκια του γλυκού μιξ μπαχαρικών για κρέας.
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1/4 Κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά.
1/2 Κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα, (αν προτιμάτε τα πικάντικα μπορείτε να βάλετε καυτερή).

fterouges4

Για τα σουβλάκια (καλαμάκια):
2 Σφιχτές μεγάλες ντομάτες.
2 Μεγάλα κρεμμύδια.
Εάν θέλετε κόβετε και πιπεριές.
Ξύλινα καλαμάκια 14-16 τεμ.
Εκτέλεση – Α! φάση:
Φοράμε γάντια μιας χρήσης.
Καθαρίζουμε τα στήθη  από τις πέτσες αν έχει.
Κόβουμε τα στήθη σε τεμάχια για σουβλάκι.
sistaouk16

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τρίβουμε στον τρίφτη το τζιντζερ.

sistaouk02

Στην κανάτα του μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι και την ντομάτα και τα χτυπάμε μαζί.

sistaouk03

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ  και τα χτυπάμε μαζί με το μείγμα γιαουρτιού και ντομάτας, χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά.

sistaouk04

Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μείγμα από το μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά κοτόπουλο και μείγμα.

sistaouk05

Αφού τα ανακατέψουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.

Εκτέλεση Β! φάση
Στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου από το μείγμα που τα είχαμε βάλει και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

sistaouk07

Προσθέτουμε όλα τα υλικά της Β! φάσης και ανακατεύουμε αρκετά καλά.

sistaouk08

Αφού ανακατέψουμε καλά κοτόπουλο και μπαχαρικά, σκεπάζουμε το μπόλ με μια μεμβράνη και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον για να μαριναριστούν καλά.

sistaouk10

Βάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια σε ένα βάζο με νερό να μουλιάσουν ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.

sistaouk11

Κόβουμε τις υπόλοιπες ντομάτες και κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια. Αν θέλουμε κόβουμε και πιπεριές πράσινες και κόκκινες.

sistaouk13
sistaouk14

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο,  περνάμε τα κομμάτια στα καλαμάκια με ντομάτες, κρεμμύδια και πιπεριές ανάμεσα τους.

Ψήνουμε στα κάρβουνα η στο grill μέχρι να ροδίσουν.
Εαν επιλέξτε το grill φροντίστε να βάλετε ένα ταψί από κάτω για τα ζουμιά.
Σερβίρουμε τα σις ταούκ με διάφορες σαλάτες και Αραβική πίτα, σαν σαντουίτς η σαν κυρίως πιάτο και απολαμβάνουμε την μοναδική τους γεύση.


Σις ταούκ σαντουίτς.

Σις ταούκ με σαλάτα λαχανικών.

Συμβουλές:

Φοράμε πάντα γάντια μιας χρήσης όταν έρχονται τα χέρια μας σε επαφή με το κοτόπουλο.
Καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε πάντα τις επιφάνειες που δουλεύουμε.

Και καλή σας όρεξη.

Κρεατικά-Φαγητά

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή