Αραβική Κουζίνα
Σαρδέλλες σαγανάκι. Ένα υγιεινό και νόστιμο μεζεδάκι, ορεκτικό, συνοδευτικό η και κυρίως πιάτο. Να δούμε πώς γίνεται.
Υλικά:
1 Κιλό φρέσκες σαρδέλλες.
4 Σκελίδες σκόρδου.
2 Κουταλιές της σούπας μουστάρδα.
3 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
2 Κουταλάκια του γλυκού σάτα η 1 καυτερή πιπεριά.
Χυμό από 3 μεγάλα λεμόνια.
Λίγο ψιλοκομμέμο μαϊντανό.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις σαρδέλλες.
Αφαιρούμε κεφάλια και εντόσθια.
Ξαναπλένουμε καλά και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Χτυπάμε την μουστάρδα μαζί με το λεμόνι.
Πολτοποιούμε το σκόρδο.
Κόβουμε την καυτερή πιπεριά σε μικρά κομμάτια.
Σε μέτρια φωτιά βάζουμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Mόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε συνέχεια προσέχοντας να μην καούν.
Μόλις αρχίσει να ροδίζει το σκόρδο αλατίζουμε τις σαρδέλλες και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Κουνάμε για λίγο το τηγάνι (δεν ανακατεύουμε μην διαλυθούν οι σαρδέλλες) και το σκεπάζουμε.
Αφήνουμε τις σαρδέλλες να ψηθούν και να βγάλουν τα υγρά τις για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την σάτα στο μείγμα μουστάρδας (αν δεν βάλουμε πιπεριά).
Προσθέτουμε το μείγμα μουστάρδας-λεμόνι-σάτα, κουνώντας ελαφρά το τηγάνι.
Δεν ανακατεύουμε μην διαλυθούν οι σαρδέλλες.
Αν θέλουμε περισσότερο ζουμάκι προσθέτουμε 1/2 κούπα βραστό νερό και αφήνουμε το τηγάνι σκεπασμένο στην φωτιά για άλλα 10 λεπτά.
Βάζουμε τις σαρδέλλες σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Με σάτα.
Με καυτερή πιπεριά.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.