سلطة الطحينيه بالبقدونس – الطراطور
Η Σάλτσα – ορεκτικό Ταρατόρ είναι μια πολύ υπέροχη και νόστιμη (sauce) ταχινο-μαϊντανοσαλάτα.
Είναι Αιγυπτιακής προέλευσης σάλτσα, Την χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι κυρίως σε ψάρια.
Σήμερα χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό μαζί με την ταμπούλε σε πολλά είδη φαγητών, όπως τηγανιτά και ψητά κρέατα, κοτόπουλα, ψάρια, και λαχανικά.
Ο τρόπος παρασκευής της συνταγής σήμερα διαφέρει από χώρα σε χώρα ως προς τα υλικά.
Εδώ σας δίνω τον Μεσανοτολικό τρόπο παρασκευής της, που είναι πάρα πολύ εύκολος και δεν θέλει πολύ χρόνο.
1/4 Κούπα μαϊντανό.
1/4 Κούπα νερό.
1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι.
1/2 Κούπα χυμός λεμονιού.
2 Σκελίδες σκόρδου.
Μερικά φύλλα μαϊντανού η δυόσμου για διακόσμηση.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Βάζουμε τα σκόρδα, το αλάτι, τον χυμό λεμονιού, και τον μαϊντανό στο μπλέντερ, αλέθουμε καλά για 7-10 δευτερόλεπτα μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε το ταχίνι και το νερό και αλέθουμε για άλλα 7-10 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο λείο και βελούδινο.
Και καλή σας όρεξη.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.