Αραβική Κουζίνα
Κουραμπιές Γεμιστός με Λουκούμι
غريبه بالحلقوم
Κουραμπιές Γεμιστός με Λουκούμι. Μια γλυκιά συνταγή που μας έρχεται από την Λιβύη, Φτιάχνεται σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ειδικά στις γιορτές.
Υλικά:
7 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 Κούπα ελαιόλαδο.
1 Κούπα βούτυρο, (θερμοκρασία δωματίου).
1 Κούπα γάλα εβαπορέ (συμπυκνωμένο) σε θερμοκρασία δωματίου.
2 Κουταλιές της σούπας baking powder.
1 Κουταλιά της σούπας ροδόνερο.
1 Κούπα ελαιόλαδο.
1 Κούπα βούτυρο, (θερμοκρασία δωματίου).
1 Κούπα γάλα εβαπορέ (συμπυκνωμένο) σε θερμοκρασία δωματίου.
2 Κουταλιές της σούπας baking powder.
1 Κουταλιά της σούπας ροδόνερο.
Για την γέμιση:
400 Γρ. λουκούμια.
1 Κούπα καβουρντισμένα φουντούκια.
1 Κουταλιά της σούπας ροδόνερο.
1 Κούπα άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα.
1 Κούπα καβουρντισμένα φουντούκια.
1 Κουταλιά της σούπας ροδόνερο.
1 Κούπα άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα.
Οι φωτογραφίες αντιστοιχούν στη μισή δόση.
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι, το βούτυρο, το γάλα, το baking powder, και μια κουταλιά ροδόνερο.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά, μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη, ούτε πολύ μαλακή αλλά ούτε πολύ σφιχτή, την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη για περίπου 30 λεπτά.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά, μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη, ούτε πολύ μαλακή αλλά ούτε πολύ σφιχτή, την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη για περίπου 30 λεπτά.
Χοντροκόβουμε τα φουντούκια.
Ανακατεύουμε τα φουντούκια με τα λουκούμια, το ροδόνερο και προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
Χωρίζουμε την ζύμη μα τα λουκούμια σε μπουκιές (10 γρ. έκαστο περίπου) και τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα. (αλείφουμε τα χεράκια μας με λίγο λαδάκι για να μην κολλήσει το λουκούμι).
Χωρίζουμε την ζύμη μας επίσης σε μπαλάκια των 25 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
Με την παλάμη μας ανοίγουμε τα μπαλάκια της ζύμης (διάμετρο 6-7 εκατοστά).
Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε ένα μπαλάκι λουκούμι.
Κλείνουμε την ζύμη με το λουκούμι μέσα, και κάνουμε τα κομμάτια πάλι μπαλάκια.
Πατάμε ελαφρά τα μπαλάκια με την παλάμη μας, και με ένα πιρουνάκι χαράζουμε ελαφρά σχέδια στην άνω επιφάνεια (αν δεν έχουμε καλούπι) και τα βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα στο ταψί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω) στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν από πάνω.
Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Αφήνουμε το γλυκό μας στην άκρη για περίπου μια ώρα να κρυώσει, μεταφέρουμε τα κομματάκια σε πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη.
Σερβίρουμε τους γεμιστούς κουραμπιέδες μαζί με τον καφέ η το τσάι και απολαμβάνουμε.
Η απόλαυση δική σας.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.