الوصفه باللغة العربيه – أضغط هنا
Το καλοκαίρι τα κολοκύθια είναι σε πληθώρα, μας προσφέρουν διάφορα νόστημα πιάτα, ένα από αυτά είναι και το σημερινό. Η ψύχα που κρατήσαμε από τα κολοκυθάκια γεμιστά που κάναμε μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε το σημερινό νόστημο πιάτο.
20 Φύλλα φρέσκο δυόσμο η 1 Κουταλιά της σούπας ξηρό.
2 Κουταλιές της σούπας άνηθο.
1 Κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί.
2 Φέτες ψύχα από ψωμί (χωρίς την κόρα).
1 Μέτριο κρεμμύδι.
2 Αυγά.
2 Κουταλιές της σούπας αλεύρι.
1 Κούπα τριμμένη φρυγανιά.
1 Πρέζα μαύρο πιπέρι.
1 Πρέζα κύμινο.
1 Κουταλάκι του γλυκόυ αλάτι.
2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Λάδι για το τηγάνισμα.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο.
Μουσκεύουμε την ψύχα του ψωμιού σε μπόλικο νεράκι (για 10 λεπτά).
Βάζουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδου σε ένα τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα τριμμένα κρεμμύδια στο λάδι και μαραίνουμε ελαφρά να γυαλίσουν.
Αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάστε μεγάλες ποσότητες και να τις διατηρήστε στην κατάψυξη, αφού πρώτα βάζετε τουε κολοκυθοκεφτέδες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 30 λεπτά στην κατάψυξη (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους), μετά τους βάζετε σε σακουλάκια. Οταν έρθει η ώρα να τους καταναλώσετε τους ρίχνετε στο λάδι όπως είναι παγωμένοι.
Και καλή σας όρεξη.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.