Κολοκυθοκεφτέδες

Αραβική Κουζίνα
Κολοκυθοκεφτέδες
كفتة الكوسا – العجه

الوصفه باللغة العربيه – أضغط هنا

kolokithokeftedes01

Το καλοκαίρι τα κολοκύθια είναι σε πληθώρα, μας προσφέρουν διάφορα νόστημα πιάτα, ένα από αυτά είναι και το σημερινό. Η ψύχα που κρατήσαμε από τα κολοκυθάκια γεμιστά που κάναμε μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε το σημερινό νόστημο πιάτο.

Υλικά για 20 τεμάχια:
600 Γρ. Κολοκύθια.

kolokithia-gemista02

Η 600 Γρ. Ψύχα απο κολοκύθια (που κρατήσαμε από τα γεμιστά).

kolokithia-gemista11

1/2  Κουπα μαϊντανός.
20 Φύλλα φρέσκο δυόσμο η 1 Κουταλιά της σούπας ξηρό.
2 Κουταλιές της σούπας άνηθο.
1 Κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί.
2 Φέτες ψύχα από ψωμί (χωρίς την κόρα).
1 Μέτριο κρεμμύδι.
2 Αυγά.
2 Κουταλιές της σούπας αλεύρι.
1 Κούπα τριμμένη φρυγανιά.
1 Πρέζα μαύρο πιπέρι.
1 Πρέζα κύμινο.
1 Κουταλάκι του γλυκόυ αλάτι.
2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Λάδι για το τηγάνισμα.

kolokithokeftedes02

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο και κολοκύθια.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο.
Μουσκεύουμε την ψύχα του ψωμιού σε μπόλικο νεράκι (για 10 λεπτά).

kolokithokeftedes06

Τρίβουμε το τυρί στον τρύφτη.

kolokithokeftedes08

Τρίβουμε επίσης τα κολοκυθάκια στον τρύφτη (αν δεν έχουμε ψύχα από τα γεμιστά), τα αλατίζουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίζουν τα υγρά τους.

kolokithokeftedes03

Στύβουμε την ψύχα του ψωμιού από το νεράκι.

kolokithokeftedes07

Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρύφτη.
Βάζουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδου σε ένα τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα τριμμένα κρεμμύδια στο λάδι και μαραίνουμε ελαφρά να γυαλίσουν.

kolokithokeftedes04

Στραγγίζουμε καλά (στύβουμε) τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια που μαραίναμε, το μαύρο πιπέρι, το κύμινο, το αλεύρι, την φρυγανιά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο,  το τριμμένο τυρί, το υπόλοιπο αλάτι και τα αυγά. 

kolokithokeftedes09

Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μας.

kolokithokeftedes10

Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια μετρίου μεγέθους και τα πατάμε ελαφρά (κολοκυθοκεφτέδες).

kolokithokeftedes11

Βάζουμε το λάδι για τηγάνισμα στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζουμε μρικούς κολοκυθοκεφτέδες (δεν βάζουμε πολλούς μην κρυώσει το λάδι).

kolokithokeftedes12

Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.

kolokithokeftedes13

Τοποθετούμε τους κολοκεφτέδες πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

kolokithokeftedes14

Σερβίρουμε τους κολοκεφτέδες ζεστούς με σάτα (σάλτσα καυτερής πιπεριάς).

kolokithokeftedes01

Συμβουλή

Αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάστε μεγάλες ποσότητες και να τις διατηρήστε στην κατάψυξη, αφού πρώτα βάζετε τουε κολοκυθοκεφτέδες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 30 λεπτά στην κατάψυξη (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους), μετά τους βάζετε σε σακουλάκια. Οταν έρθει η ώρα να τους καταναλώσετε τους ρίχνετε στο λάδι όπως είναι παγωμένοι.

Και καλή σας όρεξη.

Συνοδευτικά

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή