Αραβική Κουζίνα
Σύκα ώριμα γλυκό κουταλιού
مربى التين
الوصفه باللغة العربيه أضغط هنا
Τα σύκα είνα ένα από τα πιό αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα των λαών της λεκάνης της μεσογείου. Βρισκόμαστε στην περίοδο που είναι σε αφθονία.
Για τα οφέλη που μας προσφέρουν τα σύκα διαβάστε εδώ
Σήμερα Θα φτιάξουμε γλυκό κουταλιού με ώριμα σύκα.
Υλικά:
3 Κιλά φρέσκα ώριμα σύκα (πράσινα-μαύρα).
1 Κιλό ζάχαρη.
150 Γρ. νερό.
Χυμός από 1/2 λεμόνι.
1 Κλαδάκι αρμπρόρυζα.
150 Γρ. νερό.
Χυμός από 1/2 λεμόνι.
1 Κλαδάκι αρμπρόρυζα.
H 1 ξυλάκι κανέλα και 10 δοντάκια γαρύφαλλο.
Εκτέλεση:
Τα σύκα δεν πρέπει να είναι χτυπημένα η σκισμένα. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε από το νερό στο σουρωτήρι.
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα και την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, προσθέτουμε σταδιακά τα σύκα, δέκα δέκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά ώστε να μην χτυπήσουμε τα σύκα.
Δεν ανακατεύουμε άλλο, αν χρειαστεί κουνάμε την κατσαρόλα.
Έαν δεν θέλουμε να βάλουμε αρμπαρόριζασε, προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο. Έαν θα βάλουμε αρμπαρόριζα την προσθέςτουμε στο τέλος .
Όταν αρχίσει να βράζει το συρόπι, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και με ένα κουταλάκι ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται γύρω γύρω.
Έαν δεν θέλουμε να βάλουμε αρμπαρόριζασε, προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο. Έαν θα βάλουμε αρμπαρόριζα την προσθέςτουμε στο τέλος .
Όταν αρχίσει να βράζει το συρόπι, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και με ένα κουταλάκι ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται γύρω γύρω.
Συνεχίζουμε το βράσιμο και το ξάφρισμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα τα σύκα χωρίς ανακάτεμμα.
Σιγά σιγά θα δούμε ότι το συρόπι βάρυνε και έγινε πυκτό.
Όταν αρχίζει να αφρίζει πολύ, αυτό σημαίνει ότι το σιρόπι έχει δέσει και το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Για να βεβαιωθούμε βάζουμε μια κουταλιά σιρόπι σε ένα πιάτο και χαράζουμε με το δάκτυλο, έαν δούμε ότι το σιρόπι παραμένει χωρισμένο, τότε το γλυκό μας έχει δέσει.
Τότε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το κλαδί αρμπαρόριζας.
Βράζουμε για λίγο ακόμα, αφαιρούμε το κλαδί της αρμπαρόριζας και βάζουμε το ζεστό γλυκό στα αποστειρωμένα βάζα. Τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος .
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.