Σύκα ώριμα γλυκό κουταλιού

Αραβική Κουζίνα
Σύκα ώριμα γλυκό κουταλιού

مربى التين

الوصفه باللغة العربيه أضغط هنا

syka10

Τα σύκα είνα ένα από τα πιό αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα των λαών της λεκάνης της μεσογείου. Βρισκόμαστε στην περίοδο που είναι σε αφθονία.
Για τα οφέλη που μας προσφέρουν τα σύκα διαβάστε εδώ
Σήμερα Θα φτιάξουμε γλυκό κουταλιού με ώριμα σύκα.

Υλικά:
3 Κιλά φρέσκα ώριμα σύκα (πράσινα-μαύρα).

syka01

1 Κιλό ζάχαρη.
150 Γρ. νερό.
Χυμός από 1/2 λεμόνι.
1 Κλαδάκι αρμπρόρυζα.

armparoriza

H 1 ξυλάκι κανέλα και 10 δοντάκια γαρύφαλλο.

Εκτέλεση:
Τα σύκα δεν πρέπει να είναι χτυπημένα η σκισμένα. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε από το νερό στο σουρωτήρι.

Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα και την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, προσθέτουμε σταδιακά τα σύκα, δέκα δέκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά  ώστε να μην χτυπήσουμε τα σύκα.

syka02

Δεν ανακατεύουμε άλλο, αν χρειαστεί κουνάμε την κατσαρόλα.
Έαν δεν θέλουμε να βάλουμε αρμπαρόριζασε, προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο. Έαν θα βάλουμε αρμπαρόριζα την προσθέςτουμε στο τέλος .
Όταν αρχίσει να βράζει το συρόπι, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και με ένα κουταλάκι ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται γύρω γύρω.

syka03

Συνεχίζουμε το βράσιμο και το ξάφρισμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα τα σύκα χωρίς ανακάτεμμα.

syka05

Σιγά σιγά θα δούμε ότι το συρόπι βάρυνε και έγινε πυκτό.

syka04

Όταν αρχίζει να αφρίζει πολύ, αυτό σημαίνει ότι το σιρόπι έχει δέσει και το γλυκό μας είναι έτοιμο.

 

Για να βεβαιωθούμε βάζουμε μια κουταλιά σιρόπι σε ένα πιάτο και χαράζουμε με το δάκτυλο, έαν δούμε ότι το σιρόπι παραμένει χωρισμένο, τότε το γλυκό μας έχει δέσει.

syka08

Τότε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το κλαδί αρμπαρόριζας.

syka06

Βράζουμε για λίγο ακόμα, αφαιρούμε το κλαδί της αρμπαρόριζας και βάζουμε το ζεστό γλυκό στα αποστειρωμένα βάζα. Τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος .

syka09

syka11

Και καλή σας όρεξη.

Γλυκά κουταλιού-Μαρμελάδες

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή