Αραβική Κουζίνα
Κυδώνι ψητό στον φούρνο
السفرجل المشوي في الفرن
الوصفه باللغة العربيه أضغط هنا
Το κυδώνι η το χρυσό μήλο, ένα φρούτο χειμωνιάτικο πλούσιο σε βιταμίνες, οφέλιμο για τον οργανισμό μας και όπως λέγανε ένα κυδώνι την ημέρα τον ιατρό τον κάνει πέρα.
Για τα οφέλη που μας προσφέρουν τα κυδώνια διαβάστε εδώ
Σήμερα Θα φτιάξουμε κυδώνι ψητό στον φούρνο.
Υλικά:
2 Κιλά ώριμα κίτρινα κυδώνια (καθαρισμένα).
1 Κιλό ζάχαρη.
1 Ξυλαράκι κανέλας.
20 Καρφάκια γαρίφαλο.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια, δεν ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες, τα καθαρίζουμε από τους σπόρους, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με την φλούδα προς τα κάτω.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τα καρφάκια γαρυφάλου.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν (περίπου) τα κυδώνια.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τα καρφάκια γαρυφάλου.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν (περίπου) τα κυδώνια.
Σκεπάζουμε το ταψί και βράζουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε τις φέτες ώστε να είναι η φλούδα προς τα πάνω.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε τις φέτες ώστε να είναι η φλούδα προς τα πάνω.
Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα κυδώνια (καλύτερα μέχρι την άλλη μέρα), ώστε να πήξει το σιρόπι και να γίνει σαν ζελέ.
Σερβίρουμε το ψητό κυδώνι κρύο με σαντιγύ η χωρίς.
Και καλή σας όρεξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.