Κυδώνι ψητό στον φούρνο

Αραβική Κουζίνα
Κυδώνι ψητό στον φούρνο

السفرجل المشوي في الفرن

الوصفه باللغة العربيه أضغط هنا

kidoni06

Το κυδώνι η το χρυσό μήλο, ένα φρούτο χειμωνιάτικο πλούσιο σε βιταμίνες, οφέλιμο για τον οργανισμό μας και όπως λέγανε ένα κυδώνι την ημέρα τον ιατρό τον κάνει πέρα.
Για τα οφέλη που μας προσφέρουν τα κυδώνια διαβάστε εδώ
Σήμερα Θα φτιάξουμε κυδώνι ψητό στον φούρνο.

Υλικά:
2 Κιλά ώριμα κίτρινα κυδώνια (καθαρισμένα).

kidonia

1 Κιλό ζάχαρη.
1 Ξυλαράκι κανέλας.
20 Καρφάκια γαρίφαλο.

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια, δεν ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες, τα καθαρίζουμε από τους σπόρους, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με την φλούδα προς τα κάτω.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τα καρφάκια γαρυφάλου.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν (περίπου) τα κυδώνια.

kidoni01

Σκεπάζουμε το ταψί και βράζουμε για 10 λεπτά.

kidoni02

Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε τις φέτες ώστε να είναι η φλούδα προς τα πάνω.

kidoni03

Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.

kidoni04

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα κυδώνια (καλύτερα μέχρι την άλλη μέρα), ώστε να πήξει το σιρόπι και να γίνει σαν ζελέ. 

kidoni06

Σερβίρουμε το ψητό κυδώνι κρύο με σαντιγύ η χωρίς.

 

Και καλή σας όρεξη.

Γλυκά κουταλιού-Μαρμελάδες

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.

Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές από την Μέση Ανατολή