Αραβική Κουζίνα
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Χρήσιμες συμβουλές
Κρεμμύδια και Μπάμιες
Κατά το μαγείρεμμα :
1. Για πολλούς το μεγαλύτερο βάσσανο είναι το καθάρισμα των κρεμμυδιών, εδώ σας δίνω μερικούς τρόπους για να αποφύγετε τα δάκρυα.
** Να μασάτε τσίχλα οταν καθαρίζετε και κόβετε κρεμμύδια.
** Να έχετε την βρύση τρέχει λίγο και να καθαρίζετε τα κρεμμύδια κάτω από το τρεχούμενο νερό.
** Να βάλετε τα κρεμμύδια σε μπολ με νερό για 5 λεπτά αφού τα καθαρίσετε και μετά τα κόβετε.
** Για να καθαρίσετε μεγάλη ποσότητα κρεμμυδιών για στιφάδο, κάνετε τα εξής βήματα:
** Βάζουμε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και την βάζουμε στην φωτιά να βράσει το νερό.
** Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια στο νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 3-5 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των κρεμμυδιών.
** Να μασάτε τσίχλα οταν καθαρίζετε και κόβετε κρεμμύδια.
** Να έχετε την βρύση τρέχει λίγο και να καθαρίζετε τα κρεμμύδια κάτω από το τρεχούμενο νερό.
** Να βάλετε τα κρεμμύδια σε μπολ με νερό για 5 λεπτά αφού τα καθαρίσετε και μετά τα κόβετε.
** Για να καθαρίσετε μεγάλη ποσότητα κρεμμυδιών για στιφάδο, κάνετε τα εξής βήματα:
** Βάζουμε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και την βάζουμε στην φωτιά να βράσει το νερό.
** Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια στο νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 3-5 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των κρεμμυδιών.
** Αμέσως μετά τα βάζουμε σε κρύο νερό για άλλα 5 λεπτά να κρυώσουν.
** Όταν κρυώσουν τα κρεμμυδάκια, τα στραγγίζουμε καλά από το νερό και κόβουμε με ένα μαχιαράκι την κάτω άκρη (ρίζα).
** Με τα δάκτυλα μας πιέζουμε ελαφρά το κρεμμύδάκι από την άλλη άκρη , και έτσι γλυστρά το κρεμμυδάκι έξω από την φλούδα.
** Μετά κόβουμε την ουρίτσα ώστε να έχουμε τα κρεμμυδάκια μας καθαρά και έτοιμα και χωρίς να χύνουμε δάκρυα.
*****************************************
2. Μπάμιες. Ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι δεν τις τρώνε ειναι η γλοιώδης αίσθηση και αφή που αφήνει η μπάμια στο στόμα.
Εδώ θα σας δείξουμε πως να απαλαγείτε από αυτή την αίσθηση και αφή, και να τις έχετε στο τραπέζει σας.
** Πλένουμε καλά τις μπάμιες, τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
** Καθαρίζουμε την άνω άκρη με το μαχαιράκι.
Εδώ θα σας δείξουμε πως να απαλαγείτε από αυτή την αίσθηση και αφή, και να τις έχετε στο τραπέζει σας.
** Πλένουμε καλά τις μπάμιες, τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
** Καθαρίζουμε την άνω άκρη με το μαχαιράκι.
** Βάζουμε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ένα μπολ.
** Προσθέτουμε 3 κουταλιές τις σούπας λευκό ξύδι (ανά κιλό μπάμιες) και αλάτι όσο θα βάζαμε στο φαγητό μας.
** Ανακατεύουμε καλά ώστε να ανακατευτούν οι μπάμιες με το ξύδι και το αλάτι.
** Αφήνουμε τις μπάμιες με το ξύδι και το αλάτι για 20-30 λεπτά.
** Προσθέτουμε 3 κουταλιές τις σούπας λευκό ξύδι (ανά κιλό μπάμιες) και αλάτι όσο θα βάζαμε στο φαγητό μας.
** Ανακατεύουμε καλά ώστε να ανακατευτούν οι μπάμιες με το ξύδι και το αλάτι.
** Αφήνουμε τις μπάμιες με το ξύδι και το αλάτι για 20-30 λεπτά.
** Μαγειρεύουμε τις μπάμιες και τις απολαμβάνουμε.
** Και έται αν Θέλετε να μπορείτε να τις καταψύξτε για μελλοντική χρήση.
** Ρίχνουμε τις καταψυγμένες μπάμιες (και όλα τα καταψυγμένα λαχανικά) στο φαγητό χωρίς να τις αποψύξουμε.
** Και με Χυμό λεμονιού καθαρίσουμε τα χέρια μας που μαύρισαν από τις μπάμιες (αν δεν φοράμε γάντια).
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.