Αραβική Κουζίνα
Τυρομπουκίτσες στο άψε σβήσε
فطاير الجبنه السريعه
للوصفه باللغة العربيه أضغط هنا
Οι πιο γρήγορες τυρομπουκίτσες που θα έχετε φτιάξει ποτέ σας. Νόστημες, τραγανές και μυρωδάτες. Τρώγονται ζεστές, αλλά και κρύες. Αποτελούν το καλύτερο κολατσιό για τα παιδάκια στο σχολείο και για τους μεγάλους στην δουλειά.
Υλικά για την ζύμη: (40 τεμ.).
1/2 Κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 Κούπα ελαιόλαδο.
1 Κούπα γιαούρτι.
300 Γρ. Κατσικίσιο τυρί (φέτα).
100 Γρ. κίτρινο τυρί.
(η 400 γρ. διάφορα τυριά της αρεσκείας σας).
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
2 Αυγά.
1 Πρέζα κουρκουμά.
2 Κουταλιές της σούπας (κοφτές) baking powder.
1 Κούπα ελαιόλαδο.
1 Κούπα γιαούρτι.
300 Γρ. Κατσικίσιο τυρί (φέτα).
100 Γρ. κίτρινο τυρί.
(η 400 γρ. διάφορα τυριά της αρεσκείας σας).
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
2 Αυγά.
1 Πρέζα κουρκουμά.
2 Κουταλιές της σούπας (κοφτές) baking powder.
Και
1 Αυγό για το άλειμα.
1 Κουταλάκι του γλυκού άσπρο σουσάμι.
1 Κουταλάκι του γλυκού μαύρο σουσάμι η παπαρουνόσπορο.
1 Κουταλάκι του γλυκού άσπρο σουσάμι.
1 Κουταλάκι του γλυκού μαύρο σουσάμι η παπαρουνόσπορο.
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα αυγά, τον κουρκουμά και το αλάτι.
Τα χτυπάμε όλα μαζί για λίγα λεπτά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Όταν ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και απορροφηθούν τα υγρά από το αλεύρι, θα έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας για λίγα λεπτά, μέχρι να ενσωματεθούν τα υλικά και να έχουμε μια απαλή και μαλακή ζύμη.
Ανάβουμε τον φούρνο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε την ζύμη σε τεμάχια με μέγεθος καρυδιού. Βάζουμε το κάθε μπαλάκι στην παλάμη του χεριού μας και το πατάμε απαλά να απλώσει.
Κόβουμε την ζύμη σε τεμάχια με μέγεθος καρυδιού. Βάζουμε το κάθε μπαλάκι στην παλάμη του χεριού μας και το πατάμε απαλά να απλώσει.
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα τυριών στη μέση.
Κλείνουμε την ζύμη και την κάνουμε σαν μπαλάκι.
Βάζουμε τις μπουκίτσες σε αντικολλητικό ταψί, η σε απλό ταψί πάνω σε λάδόκολα αφήνοντας κενά ανάμεσα τους.
Εάν θέλουμε αλείφουμε την επιφάνεια τους με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στον ζεστό φούρνο που είχαμε ανάψει, μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
Είτε είναι με σουσάμι, είτε χωρίς.
Είναι πεντανόστημες τραγανές και ακαταμάχητες και δεν θα σταματήστε τρώγοντας μόνο μία μπουκίτσα ……
Σερβίρονται ζεστές η κρύες.
Και καλή σας όρεξη.
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Πίτες
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις με e-mail χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας δεξιά.
Τα Κείμενα και οι Φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του συντάκτη Kamilieris.gr. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση τούς χωρίς την έγγραφη αδεία του.